1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Katrina Kasırgası gibi!

ANTALYA’da önceki gece başlayan ve dün sabaha karşı fırtınaya dönüşen rüzgar ve şiddetli yağmur hayatı felç etti.

Okulların dün tatil edildiği kentte, saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, caddeler tıkanan rögarlar nedeniyle sular altında kaldı.

Kırmızı çizmeleriyle kenti gezen Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, “Antalya’ya geldiğimden beri ayağımdan bu çizmeler hiç eksik olmadı. ‘Kadı kaçıran yağmuru’ diyorlar. Artık ‘Kadı kaçıran değil vali kaçıran yağmuru’ diyecekler” diye espiri yaptı.

Yüzlerce ev suda

Konyaaltı’ndan denize dökülen Boğaçayı’ndan taşan su, dere kenarındaki 400 ev ve işyerini bastı. Altınyaka Vadisi’nden gelen yağmur suları, Antalya-Kemer Karayolu’nu kapladı ve yol ulaşıma kapandı. Bölgede mahsur kalan 18 otomobil, minibüs ve kamyonette bulunan 81 kişi itfaiye ekiplerinin botlar ve iş makineleriyle müdahalesiyle kurtarıldı. Karayolu akşam saatlerinde tek şeritten kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.

1 civcivi kurtardı

Muğla’nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde etkili olan yağış da yaşamı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 15 dakika dolu yağışının etkili olduğu Marmaris’te küçük su taşkınları oldu. Hisarönü köyündeki yaklaşık 100 evi su bastı.

Köylüler, taşkında çok sayıda kümes hayvanının telef olduğunu anlattı. Bu arada, 11 yaşındaki Özcan adındaki çocuk, evinden getirdiği şişme botla mahsur kalan civcivlerini kurtarmaya çalıştı. Çocuk, 5 civcivinden 1’ini kurtarabildi.

Köprü çöktü

Bodrum’da da 2 saatte metrekareye 19 kilogram yağış düştü. İzmir Urla’da da şiddetli yağış nedeniyle Balıklıova Köyü’nde sel meydana geldi. Gerence Koyu yakınındaki 70 yıllık taş köprü sel nedeniyle çökerken, iki okulu su bastı. Doğu Anadolu Bölgesi de aşırı soğukların etkisi altına girdi. Bölgede önceki gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 17, Kars ve Ardahan’da 13, Ağrı’da 10, Erzincan’da 4 ve Iğdır’da 3 derece oldu.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 11:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?