7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Kavak yelleri' Antalya'da esecek

Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği 'Kavak Yelleri' adlı televizyon dizisinin beğenilen müziklerini yapan Pinhani Grubu, 11 Kasım'da Cam Piramit'te Antalyalı müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Televizyon dizisi 'Kavak Yelleri' için yaptıkları müzikle büyük beğeni toplayan Pinhani, 11 Kasım 2007 tarihinde saat 17:00'de Cam Piramit'te Antalyalı müzikseverlerin karşısına çıkacak. Antalya Gençlik Konserleri kapsamında Cam Piramit'te sahne alacak olan Pinhani, gençlerin dillerindeki sevilen şarkılarını seslendirecek.

2003 yılında iki kuzen Sinan Kaynakcı ve Zeynep Eylül Üçer tarafından kurulan Pinhani'nin 2006 nisan ayında ilk albümleri 'İnandığın Masallar' yayınlandı. Albümde gitarları Akın Eldes, davulları Cem Aksel çaldı. 2006'da gruba davulcu Hami Ünlü katıldı. Akın Eldes ve Cem Aksel'in yanı sıra Ceyhun Kaya, Selim Aydın gibi birçok müzisyen konserlerde gruba eşlik ediyor.

Adını eski Türkçe'de gizli anlamında kullanılan Pinhani kelimesinden alan grubun; "Kavak Yelleri" adlı dizide de kullanılan şarkıları TV seyircisinin de beğenisini kazanmıştı. Pinhani, gerek farklı tarzları gerek tamamen kendilerine has müziklerinin melodik yapılarıyla diğer gruplar arasından sıyrılmayı başardı. İlk albümlerindeki tüm parçaların söz ve müziğinde tamamen kendi yeteneklerini sergileyen grup, bu başarılarıyla da gelecek vaat ediyor. Gerçekleştirdikleri müzikal alt yapıyla saygıyı hak eden Pinhani için üzerinde durulması gereken en önemli noktada canlı performansları. İkinci albümlerini 2007 içinde yayınlamak isteyen Pinhani, konserlerinde şimdiden ikinci albümünden şarkılar çalıyor ve tek albümü olan bir grup olmasına karşın sadece kendi şarkılarıyla çok uzun konserler veriyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 16:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?