1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaybolan oylar çöpte arandı

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent beldesinde CHP'li aday Alim Güzelyürek, oy pusulalarının bir bölümünün yakıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu ile jandarmaya başvurdu.

CHP Belediye Başkan adayı Güzelyürek, İlçe Seçim Kurulu ile jandarmaya başvurarak, Durali Yazıcı İlköğretim Okulu’ndaki oy pusulalarının bir bölümünün yakıldığını öne sürdü.


İlköğretim okuluna gelen jandarma ekipleri, okulda sınıflardaki sobaların içinde ve okul çevresinde, yakıldığı öne sürülen oy pusulalarını aradı. Bu sırada bazı partililer de okul yakınlarında bulunan çöp konteynerlerini kontrol etti.

CHP Mavikent Belediye Başkan adayı Alim Güzelyürek yaptığı açıklamada, Mavikent'te bir başka okuldan oy pusulalarının yakıldığı yönünde ihbar geldiğini belirtti.

Durumu jandarma ve İlçe Seçim Kuruluna bildirdiklerini ifade eden Güzelyürek, okula gittiklerinde oy pusulalarının bir kısmının yandığını gördüklerini, olayla ilgili jandarma tarafından tespit yapıldığını ifade etti.

Yapılan aramalarda, belediye başkanlığına ait mavi renkli yanık oy pusulalarının ele geçirilmesi üzerine olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Bu arada, Ak Parti adayıyla arasında 22 oy fark bulunan CHP Belediye Başkan adayı Alim Güzelyürek'in başvurusu üzerine, İlçe Seçim Kurulu tarafından Mavikent beldesinde oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verilmişti.

 

AA-DHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 11:33:44
Güncelleme :31 Mart 2009 Salı 11:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?