21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kayıp çift bulunamadı

ANTALYA’nın Serik İlçesi Gebiz Beldesi’ne bağlı Haskızılören Köyü’nde geçen pazar gecesi meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor. Köyde yolların onarımı yapılırken, elektrik ve telefon hatları yeniden çekiliyor.

Köylülere 3 öğün yemek veriliyor. Kaybolan çifti arama çalışmaları ise sürüyor.Antalya’da geçen Pazar gecesi şiddetli yağışın ardından oluşan selde 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin ise kaybolduğu Serik İlçesi Gebiz Beldesi’ne bağlı Haskızılören Köyü’nde yaralar sarılıyor. 46 evin hasar gördüğü köyde felaketin ardından hummalı bir çalışma başlatıldı.

Fatma Kutlu, Hulusi Kutlu, Hasan Bulut ve Ayşe Beşbaş’ın hayatını kaybettiği, Süleyman ve Meryem Çelik çiftinin ise sel sularına kapılarak kaybolduğu köyde yıkılan köprü ve yolların onarımına İl Özel İdaresi tarafından başlandı. Devletin imkanlarını seferber ettiği köyde yollar yenileniyor, yıkılan elektrik direkleri yerlerine dikiliyor. Sel felaketinin olduğu günden bu yana iletişim sağlanamayan köye, yeni telefon hatları da çekiliyor.

İl Özel İdaresi ve Türk Kızılayı’ın desteğiyle köye kurulan çadır mutfakta selzedelere 3 öğün sıcak yemek veriliyor. Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan 200 paket gıda, kırtasiye ve giysi yardımları da selzedelere dağıtıldı.

KAYIP 2 KİŞİ ARANIYOR

Sel felaketinin vurduğu ve 4 kişinin hayatını kaybettiği Haskızılören Köyü’nde sel sularına kapılarak kaybolan Süleyman ve Meryem Çelik çiftini arama çalışmaları Aksu Çayı’nda devam ediyor. Antalya ve Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri, Afyon Arama Kurtarma Birliği, Orman Bölge Müdürlüğü gönüllüleri, İHH İnsani Yardım ve Arama Kurtarma Ekibi, Toroslar Doğa Sporları Kulübü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı ekipler ile gönüllü köylüler tarafından yürütülen arama çalışmalarına bugünden itibaren Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı 30 askerden oluşan Jandarma Komando Arama Kurtarma timi de destek verdi. Zodyak botlar ile Aksu Çayı’nda aramalar yapan komandoların çalışmaları su altında da yürüttüğü belirtildi.

MEVSİMLİK İŞÇİLER ZORDA

Pamuk tarlalarında çalışmak için Şanlıurfa ve Adıyaman’dan Antalya’nın Aksu İlçesi’ne gelen ve çadır kuran mevsimlik işçiler de sel felaketinden olumsuz etkilendi. Çadırlarını şiddetli yağmurun ardından su basan ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünün (BATEM) misafirhanesine yerleştirilen işçiler ve çocukları, sağlık taramasından geçirildi.

Günlük 25- 30 lira yevmiye ile tarlalarda çapa yapan ve pamuk toplayan mevsimlik işçilere, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından giysi yardımında bulunuldu. Misafirhanede konaklayan, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 150 kişi, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı 2 doktor, 1 diş hekimi ve 2 hemşire tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Doktorlar çocukların ve mevsimlik işçilerin bir çoğunun soğuktan hastalandığını ve tedaviye ihtiyaçları olduğunu tespit etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 18:05:19
Güncelleme :15 Ekim 2011 Cumartesi 10:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?