16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kayıp turist bulundu

KAYIP TURİST BULUNDU

Antalya'nın Alanya ilçesine tatile gelen Alman turist dün grupla gittiği tarihi Siedra Kalesi'nde arkadaşlarından ayrılınca kayboldu. Geceyi bölgede geçiren Alman turisti, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Şahin buldu.

Tatilini Alanya'da geçiren 63 yaşındaki Alman Karl Heinz Reimann seyahat acentesinin düzenlediği bir tura katıldı. Grupla birlikte Mahmutlar beldesi yakınlarındaki tarihi Siedra Kalesi'ne giden Alman turistin dönüş sırasında otobüste olmadığı fark edildi. Bunun üzerine acente yetkilileri ve arkadaşları Alman turisti aramaya başladı. Alman turistin bulunamaması ve havanın kararması üzerine durum jandarmaya bildirildi. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde

oluşturulan ekiple Alman turisti arama çalışmaları başladı. Arama çalışmalarına İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Şahin de katıldı. Binbaşı Şahin, Alman turist Reimann'ı sabah saatlerinde Mahmutlar beldesinde patika yolda yürürken buldu ve arabasına aldı.

GECE BOYUNCA BÖLGEYİ GEZMİŞ

Mahmutlar Jandarma Karakolu'na götürülen Alman turist, gece boyunca bölgede gezdiğini, zaman zaman uyuduğunu ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığını söyledi. Reimann'ın cep telefonu ile oteldeki bir arkadaşını aradığı ve kaybolduğunu söylediği, ancak telefonun bataryasının bitmesi nedeniyle kendisiyle daha sonra temas kurulamadığı belirtildi.

JANDARMAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Alanya'ya tek başına tatile gelen Alman turist, karakoldaki işlemlerinin ardından kaldığı Gardenia Otel'e geldi. Otelin önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alman turist, çok iyi olduğunu belirterek kendisini bulan jandarma ekiplerine teşekkür etti.

KAYIP TURİST BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 14:07:02
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 17:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?