15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaymakam'dan AIDS uyarısı

KAYMAKAM'DAN AIDS UYARISI

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, yapılan operasyonlarda bazı kadınlarda HIV virüsünü rastlandığını söyledi. Kaymakam Kurtoğlu, "Bu kadınlarla ilişki kuran vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekiyor" dedi.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, son günlerde yapılan denetimler ve operasyonlarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Operasyonlarda göz altına alınanlar arasında yer alan G.F isimli hayat kadınında HIV virüsüne rastlandığını açıklayan Türkğlu, bu hayat kadını ile ilişkisi olanların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektiğini vurguladı.

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan fuhuş operasyonunda 10 kişinin tutuklandığını hatırlatan Türkoğlu, "17 yabancı uyruklu bayan insan ticareti ve fuhuş mağduru olarak işlem görmüştür. Özbekistan uyruklu Side'de yaşayan G. F isimli kadında yapılan muayene kontroller neticesinde ileri derece HİV ( AİDS) virüsüne rastlanmıştır. Bölgemizde rahat bir yaşam sürmek isteyen vatandaşların konu hakkında bilgi sahibi olmaları ve hassasiyetle davranmaları amacıyla yapılan çalışmaları genişletileceğiz. Fuhuş yatağı haline gelmiş apart otel ve pansiyonların amaç dışında işletilmelerine imkan vermeyeceğiz." dedi

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 12:09:04
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 12:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?