22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaymakamdan Rus geline nasihat

Antalya'nın Alanya ilçesinde Rus gelinin nikah şahidi olan Kaymakam Hulusi Doğan geline, "Devlet yanında ayağına bas, evde senin sözün geçsin" diye nasihatte bulundu.

Yaklaşık 1 yıl önce tanışarak evlenmeye karar veren TİMO Resort Hotel Genel Müdürü Yusuf Ünal (40) ve Rus Anna Blustkaya (26), bugün Alanya'da düzenlenen törenle dünyaevine girdi. Çiftin nikah şahitliğini Kaymakam Hulusi Doğan ve Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez yaptı. Törene Yusuf Ünal'ın turizmci arkadaşları ve çok sayıda belediye meclis üyesi de katıldı. Anna Blustkaya ile aralarında başlayan arkadaşlığın aşka dönüştüğünü belirten Ünal, evlenmeye karar verdiklerini söyledi.

Rus geline nikahtan önce Türk adetleri hakkında bilgi veren Kaymakam Doğan, nikahtan sonra ilk ayağa kim basarsa evde onun sözünün geçeceğini söyledi. Kaymakam Doğan'ın nikah kıyılırken "Yanında devlet var, bas ayağına" uyarısı üzerine Rus gelin, damadın ayağına bastı. Kaymakam Doğan, Türk erkeklerinin kadına verdiği önemden bahsederek, "Yuvayı dişi kuş yapar, o yüzden nikah defterini gelinimize veriyorum" diyerek evlilik cüzdanını verdi. Belediye Başkanı Sönmez ise, geline yemek tarifi kitabı hediye etti.

Nikah töreni sonunda Kaymakam Doğan, gelin ve damadı makamında kahve içmeye davet etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 10:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?