7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kaymakamlık 254 mülteci için seferber

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan ve aralarında kadınlar ile çocukların da bulunduğu 254 mültecinin tüm ihtiyaçları, Korkuteli Kaymakamlığı tarafından karşılanıyor.

Yerleştirildikleri Korkuteli Recep Gürbüz Kapalı Spor Salonu'nda gece boyunca sağlık kontrolünden geçirilen Irak, Filistin, Burma, Moritanya, Pakistan, Somali, Bangladeş uyruklu 254 mülteciye, Korkuteli Kaymakamlığı tarafından hazırlanan pide ve ayranlar dağıtıldı. Spor salonu çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, mültecilerin ifadelerinin alınmasına başlanacağı öğrenildi.
Mülteciler, Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Antalya İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı İstihbarat ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün akşam düzenlediği operasyonla 32 HT 059, 07 PT 743 ve 07 CZJ 33 plakalı kamyonların brandası altında saklanırken yakalanmıştı. Yunanistan'ın Meis Adası'na ve buradan da İtalya'ya gitmeye çalıştıkları belirlenen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler, jandarma gözetiminde kapalı spor salonuna yerleştirilmişti.

Önceki haber

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan 254 mülteci, kapalı spor salonunda sağlık kontrolünden geçiriliyor.

İstanbul'dan Fethiye'ye gitmek için 16 KU 009 ve 41 H 6129 plakalı otobüslerle Korkuteli'ne gelen Irak, İran ve Afganistan uyruklu 254 mülteci, Antalya İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı İstihbarat ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün akşam düzenlediği operasyonla 32 HT 059, 07 PT 743 ve 07 CZJ 33 plakalı kamyonların brandası altında saklanırken yakalanmıştı. Yunanistan'ın Meis Adası'na gitmeye çalıştıkları belirlenen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler, jandarma gözetiminde kapalı spor salonuna yerleştirildi. Kapalı spor salonunda sağlık kontrolünden geçirilen mültecilere, Korkuteli Belediyesi tarafından battaniye ve gıda maddeleri dağıtıldı.
Mültecilere rehberlik yapan otobüs ve kamyon şoförleri ile organizatörler Mehmet Emin Ü. (20), Ramazan Ü. (18), Ali K. (21), Fatih T. (26), Murat A. (32), Mehmet K. (40), Yılmaz E. (33),Yusuf A. (38), Nihat A. (33), Özkan A. (20), Arif D. (25), Celalettin K. (56), B.S. (16), Zürabi N. (26) ise Korkuteli Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı.

ÖNCEKİ HABER

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Yunanistan'ın Meis Adası'na gitmek isteyen yaklaşık 300 mülteci yakalandı.


Alınan bilgiye göre, Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Fethiye karayolunun 8. kilometresinde Güllüpınar mevkiinde düzenlenen operasyonda, 3 kamyon içerisine gizlenmiş yaklaşık 300 mülteci yakalandı.

İstanbul'dan Yunanistan'ın Meis Adası'na gitmek isteyen mülteciler, Korkuteli Kapalı Spor Salonu'na yerleştirildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 18:52:58
Güncelleme :1 Aralık 2007 Cumartesi 18:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?