1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaynanam zengin dedi, inandıramadı!

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde adli bir olayla ilgili dava görülürken, gelen ihbar mektubuyla başlatılan soruşturmada 8 milyon TL değerinde varlığı belirlenen Vergi Dairesi Gelir Şefi Yıldız Oto Ağca (55) ve öğretmen eşi Orhan Ağca’ya bu kez ’rüşvet, irtikap ve haksız mal edinmek’ten’ 2. dava açıldı. Oğlu Onurhan Ağca ile tartıştığı için o tarihte 16 yaşında olan tezgehtar Yunus Emre Eret’i alıkoyarak dövdüren Yıldız Oto Ağca ve Orhan Ağca (51) ile genci döven Osman Kaldırım (36), Yaşar Sağlam (42), Kenan Kutlar (35) ile Hasan Beyaz (42), Alanya 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. 5 Mart 2009’da Ağca çifti ile diğer sanıklar 2’şer yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu dava görülürken bir ihbar mektubu geldi. Alanya Vergi Dairesi’ne hitaben ’vatanını seven bir esnaf’ imzasıyla gönderilen ihbar mektubunda, 4 villa fotoğrafı ile Yıldız Oto Ağca ile ilgili olarak şikayette bulunularak, "Vergi dairenizde görev yapan Yıldız Ağca adlı memurunuz, kendisinin müdür başyardımcısı olduğunu söyleyerek gerek tehdit, gerekse şantajla kendisine Alanya’da zenginlerin bile sahip olamadığı bir şato yaptırdı. Arazi 3 dönüm civarında. Cicikli Beldesi’nde ev ve arsa yaklaşık 1 veya 1.5 trilyon değerindedir" denildi.

Bu ihbar üzerine Ağca çifti için başlatılan soruşturma, adli olayla birleştirildi. İncelemelerde yaklaşık 8 milyon TL değerindeki gayrimenkul ve banka hesapları ortaya çıkan Ağca çiftinin mal varlığına tedbir konulması karalaştırıldı.

Alanya 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın iddianamesinde Yıldız Oto Ağca’nın ’Kaynanam zengin’ savunmasının geçersiz olduğu ve Yıldız Oto Ağca’nın kaynanasının bu miktarda varlığının bulunmadığı belirtildi.

Yemediğim için karalıyorlar

KISA süre önce emekliye ayrılarak izini kaybettirdiği ileri sürülen Yıldız Oto Ağca’ya DHA muhabirleri ulaştı. Alanya’daki villasında konuşan Ağca, kendisine iftira atıldığını ileri sürerek, şunları söyledi: "Devletin kasasını boşaltanlarla uğraştığımız için bizimle uğraşıyorlar. Bütün bunları eski müdür tezgáhladı. O müdürün her şeyini bildiğim için benimle uğraşıyor. Köyde villam değil, iki katlı bir evim var. Bankada ufak çaplı hesabım var. Üç bankada hesabım var, biri emekli ikramiyem, diğerleri de birikimim. Keşke yarım trilyon paramız olsa. Aynı dairede şef olan bir kişinin 10 katlı binası var. Ben yemediğim için karalanıyorum. Evimin her köşesinde daha önce arama yapıldı, klozetin içine kadar baktılar, temiz raporu var."

Alanya’da hızlı servet artışı

1976’da Maliye Bakanlığı’nda memur olarak göreve başlayan Yıldız Oto Ağca ile öğretmen eşi Orhan Ağca’nın tayinleri Bitlis’e çıktı. 1977’de Tatvan’da 400 metrekarelik bir bir araziden ibaret mal varlığına, 1995’de 153 bin TL’lik altın ve 100 bin TL’lik hisse senedi eklendi. Ağca çifti, 1995’de memleketleri Yalova’da 305 bin TL değerinde bir daire ve otomobil aldı. Buraya kadar mal varlıklarındaki artış normal kabul edilen çift, 2000’de Alanya’ya taşındıktan sonra şu mal varlıklarını edindi:

Korkuteli İlçesi Ulucak Köyü’nde 15 bin lira değerinde 12 bin 250 metrekare tarla.

Yalova’da daire.

Alanya Cicikli Beldesi’nde 2002’de bin metrekare arazi.

Bilirkişinin geçen yıl 489 bin TL değer biçtiği dört katlı villa.

15 bin lira değerinde 1996 model Kia marka otomobil.

Banka hesaplarında 440 bin 887 TL, 66 bin 850 Euro, 180 bin TL mevduat hesabı, oğulları Onurhan Ağca adına bankada 37 bin 500 Euro. 
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 09:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?