1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kayserililer yemekte buluştu

Antalya Kayseri Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin 1'nci Geleneksel Kaynaşma Yemeğinde yaklaşık 900 Kayserili bir araya geldi.

Antalya Kayseri Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin 1'nci Geleneksel Kaynaşma Yemeği Dedeman Otel'de gerçekleştirildi.

Yaklaşık 900 Kayserilinin bir araya geldiği yemeğe Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Eski Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İstanbul Kayserililer Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Paksoy, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Antalya Bölge Müdürü Ahmet Sütçü, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar de katıldı. Kayseri'nin ilk uydu televizyonu olan TV Kayseri ise Antalya'daki bu buluşmayı ölümsüzleştirdi.

Sinevizyon görüntüleri ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Kayserililer Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Paksoy, amaçlarının Antalya'da yaşayan Kayserilileri bir araya getirmek olduğunu söyledi. Gecede bir konuşma yapan Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserililerin birbirine bağlılıklarına dikkat çekerek, Kayserililerin çalışkanlık ve hayırseverlikleri ile tüm Türkiye'ye örnek olduklarını söyledi.

ANŞOYAD Fasıl Grubu'nun müziği ve halk oyunları gösterilerinin renklendirdiği gecede gerçekleştirilen hediye çekilişinde İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'a Kayserinin meşhur sucuk ve pastırması armağan edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:33:01
Güncelleme :11 Haziran 2009 Perşembe 15:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?