7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kaza bahanesiyle gasp yaptılar

ANTALYA'da, eşi yurtdışında olduğu için evinde yalnız kalan Tarım İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan 34 yaşındaki Aylun Güler'in evinin kapısına dayanan 3 genç, “Park halindeki otomobilinize çarptık. İnip bakalım, masrafı neyse karşılayalım” diyerek kapıyı açtırdı.

Kapı açılır açılmaz içeri girip ellerindeki silahla tehdit ettikleri Güler'e ait 10 bin YTL'lik altını alan gençlerden biri, evden çıkarken, ağabeyine ismiyle hitap etti.

Güler'in başvurusu üzerine polis, bu isimden hareketle zanlılara ulaştı.
Eşi ABD'de olduğu için Meltem Mahallesi Onur Sitesi'ndeki dairesinde yalnız yaşayan Tarım İl Müdürlüğü'nde memur Aylin Güler, önceki akşam evine geldi. Bir süre sonra kapının zili çaldı. Gözetleme deliğinden bakan ve tanımadığı 3 genci gören Aylin Güler, “Park halindeki otomobilinize çarptık.

İnip bakalım, masrafı neyse karşılayalım” diyen gençlere inanarak zinciri çıkartıp kapıyı araladı. Bu sırada ellerindeki bıçak ve tabancaları kadına doğrultan 21 yaşındaki Yasin N., 18 yaşındaki kardeşi M.M.N. ve 15 yaşındaki M.C.A. zorla içeri girdi. Yalnız kadını bıçak ve silahla tehdit edip 10 bin YTL değerinhdeki altınların yerini öğrenip alan gençler, Aylin Güler'den şikayetçi olmamasını istedi. Kadından söz alan gaspçılardan M.M.N., kapıdan çıkacağı sırada ağabeyine ‘Yasin Abi’ dedi. Saldırganlar evden gittikten sonra polise haber veren Aylin Güler, saldırganlardan birinin adının ‘Yasin’ olduğunu söyledi. Bunun üzerine Güler'e, Gasp ve Hırsızlık Bürosu'nda, ‘Yasin’ isimli sabıkalıların fotoğrafları gösterildi. Güler, daha önce gasp suçundan poliste kaydı bulunan Yasin N.'yi teşhis etti.

Polis kısa sürede harekete geçerek Yasin N. ve kardeşi ile suç ortağını Gündoğdu Mahallesi'ndeki bir evde yakaladı. Polis evde yaptığı aramada olayda kullanılan ruhsatsız tabanca ve iki bıçak ile gasp edilen 10 bin YTL değerindeki altınları ele geçirdi. Yasin N.'nin Akdeniz Üniversitesi İktisat Fakültesi birinci sınıfı geçen yıl terk ettiği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 17:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?