21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kaza geçiren turist kurtarıldı

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne tatile gelen ve bir barda gece geç saatlere kadar içki içen Norveçli turist Kretil Berg, çıktığı 5 katlı binanın çatısında dolaşırken apartman boşluğuna düşerek bayıldı. Norveçli turist, 112 Acil servis ve itfaiye ekipleri 3 saat süren operasyon sonucu kurtarıldı. 

Alanya İlçesi'ne tatile gelen ve Barones Otel'e yerleşen Norveçli turist Kretil Berg, dün gece arkadaşlarıyla birlikte Roobin Hood Disko'ya giderek geç saatlere kadar içki içti. Aşırı sarhoş olan Kretil Berg, arkadaşları diskoda bırakarak ayrıldı. Kretil Berg otele dönmeyin ve arkadaşları durumu polise haber verdi. Sabah saat 06.00 sıralarında Keykubat Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binanın apartman boşluğundan "imdat" sesleri geldi. Aparatman sakinleri durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler, gece yarısı kayıp olduğu belirtilen Norveçli turisti kanlar içinde buldu. 

Apartmanın dar olan hava boşluğunda sıkışıp kalan ve kanlar içinde bulunan Kretil Berg'i kurtarmak için itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri olay yerine çağrıldı. 5 katlı binanın zemin katına kadar düşen turisti kurtarmak için havalandırma boşluğuna inmeye çalışan itfaiye erleri muvaffak olamadı. Bunun üzerine 112 Acil Servis doktoru turistin düştüğü zemin katın duvarının kırılmasını istedi ancak bunun için izin alınamadı. Çaresiz kalan kurtarma ekipleri 112 Acil Servis Doktoru Şahin Salman'ın isteği üzerine halatla kurtarılmak istendi. Yaralı ile konuşan doktor Şahin Salman, kendisine halat uzatılacağını ve bunun omzundan beline bağlamasını istedi. 4 saat boyunca yaralı halde kan kaybeden turistin bilincini kaybetmemesi için doktor Şahin Salman, turiste sık sık sorular sordu. Aşağı atılan halatı beline bağlayan yaralı turist, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından yukarı çekilmek istendi. Turist yukarı çekilirken bir kaç kez düşme tehlikesi atlattı. Kol ve bacağında kırıklar olan Kretil Berg, halatla güçlükle yukarı çekildi. Acılar içinde kıvranan Kretil Berg'e ilk müdahale çatıda yapıldı. Yaraları temizlenen turist Alanya İtfaiyesi'ne bağlı kurtarma merdiveniyle aşağıya indirildi. 

Aşırı sarhoş Kretil Berg, ilk ifadesinde diskodan çıktığını ve tanımadığı kişiler tarafından saldırıya uğradığını, parası ve kredi kartlarının çalındığını, daha sonra çatıya çıkartılarak atıldığını iddia etti. Ancak turistin üstünde yapılan aramada parası, kimliği ve kredi kartlarını cebinde olduğu anlaşıldı. Kredil Berg, Özel Can Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, ilk olarak Kretil Berg'in beraber tatile geldiği ve diskoya eğlenmeye gittiği arkadaşlarıyla görüştü. Arkadaşları Berg'in aşırı içkili olarak diskodan ayrıldığını ve içkili olduğu zaman ne yaptığını bilmediğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 01:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?