1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

KBT 'Köşe Kapmaca' ile sezonu açtı

Kemer Belediye Tiyatrosu, (KBT) gala programıyla yeni sezonu açtı.

Hidayet Sayın'ın yazdığı, Abdullah Sürekli'nin yönettiği ''Köşe Kapmaca'' adlı oyununda Kemer Belediye Tiyatrosu'yla Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu oyuncuları ortak bir projede buluştu. Sezona alkışlarla "Merhaba" diyen Kemer Belediye Tiyatrosu'nun gala programına Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, eşi Fethiye Şeker ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Süreyya Köleoğlu, Kemer Müftüsü Mehmet Muslu ve Kemer protokolüyle çok sayıda tiyatro sever katıldı.

"Köşe Kapmaca" adlı oyun her Salı saat 20.00 de sahne alırken; oynanan oyunda "insanların duygularının sömürülmesi, onlardan menfaat sağlanması, boş alanlara iş bilir düzenbazların doluşması ve bunların çıkar kavgaları" komik bir dille anlatılıyor.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, yaptığı açıklamada "Kemer halkının 1999 seçimlerinde bizi göreve layık görmesinin ardından Kemer için yapabileceklerimize baktık ve Kemer'de kültür sanat faaliyeti eksiklikleri olduğunu gördük. Kemer Belediye Tiyatrosu'nu Genel Sanat Yönetmeni Selim Türkışık öncülüğünde kurduk. O dönem tiyatroyu "Zilli Zarife" oyunuyla açtık. Ardından her yıl tiyatro sezonunda, tiyatro severlerle buluşmaya devam ettik" dedi.

Oyunda Selim Türkışık, Ebru Zeliha Sırkıntı, Bilgen Genç Özçelik, Dinçer Genç, Güneş Akın, reji asistanı Özge Dalyanoğlu, konuk oyuncu Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli, Cengiz Kaya, Seyfi Satmaz ve Faruk Çelik rol alıyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Gizem Karasu, müziklerini İhsan Kılavuz hazırladı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 11:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?