21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

KBTT ilklere imza atacak

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu, 3. yılında ilklere imza atacak. Bu sezon, iki oyunla seyirciyle buluşacak olan KBTT, Roy Cooney’in yazdığı “Kaç Baba Kaç” adlı o oyunla da ilk kez yabancı bir yazarın eserini sahnelemiş olacak.

Kepezlilere ve ilçedeki gençlere tiyatroyu sevdirmek amacıyla kurulan Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu (KBTT) 3. yılında ilklerini gerçekleştirmeye başladı. Kendi yetiştirdiği oyuncularının sahnelediği oyunlarla takdir toplayan KBTT, bu sezon perdelerini iki oyunla açacak.

KBTT, yeni sezonda Roy Cooney’in yazdığı Fars Komedisi “Kaç Baba Kaç” ve Anadolu geleneğinden gelen seyirlik oyunların yer aldığı “Bir Kış Dönemi Şenliği” oyunlarıyla seyirci karşısına çıkacak. Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Roy Cooney’in yazdığı “Kaç Baba Kaç” adlı o oyunla da ilk kez yabancı bir yazarın eserini sahneleyecek.

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu Eğitmeni Gökhan Avkıran’nın yöneteceği “Kaç Baba Kaç” oyunu Ekim ayında, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Oyuncusu Erdal Gürcan’ın yönetmenliği yapacağı “Bir Kış Dönümü Şenliği” oyunu da Kasım ayında sahnelenecek.

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun yetiştirdiği amatör tiyatrocular, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Mahalle Semt Evi’nde, “Kaç Baba Kaç” adlı oyunun provalarını sürdürüyor.

“Kaç Baba Kaç” oyununun Yönetmeni ve KBTT Eğitmeni Gökhan Avkıran da, ilk kez sahneleyecekleri yabancı bir yazarın oyunuyla, Kepezlileri eğlendireceklerini söyledi. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’e, tiyatroya verdiği destekten dolayı teşekkür eden Avkıran, “Sayın Öner ve Kepez Belediye Başkan Yardımcıları, 3 yıldır Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’na inanılmaz bir destek verdi.

Bu desteği arkamızda hissederek bu yıl hem ilk kez bir yabancı oyunu sahneleyeceğiz hem de iki oyunla perdelerimizi açacağız. Oyunları, Kepez’de yaşayan, Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun yetiştirdiği oyuncular sahneleyecek. Eğitmenleri olarak bundan gurur duyuyorum.” dedi.

Gökhan Avkıran, Kasım ayında sahneleyecekleri “Bir Kış Dönemi Şenliği” oyunu hakkında da şunları söyledi: “Oyunun yönetmenliğini Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Oyuncusu Erdal Gürcan yapacak. Kış Dönemi Şenliği” ile köylerde hasat toplanırken oynanan oyunları terleyip, 40-45 dakikalık tek perdelik bir oyun haline getirdik. Bu köy seyirlik oyununda, unuttuğumuz törelerimizi bulacağız; geçmişi, günümüze taşıyacağız.”

Roy Cooney’in yazdığı Haldun Dormen’in çevirimini yaptığı 'KAÇ BABA KAÇ' kahkaha dolu bir oyun. Oyun, izleyiciyi gülmekten kırıp dökeceği ve aynı zamanda da hayatın cilvelerine dair tatlı mesajlar vereceği müthiş bir komedi. “Kaç Baba Kaç” adlı oyunda, hastanede geçen olaylarda yasak ilişkinin sonucu yıllar sonra ortaya çıkan oğlu ile yüzleşemeyen bir doktorun başından geçenler anlatılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 13:51:40
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 13:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?