22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

KBTT tiyatro sezonunu açtı

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun yetiştirdiği oyuncular, yabancı bir yazarın eseri “Kaç Baba Kaç” oyununu başarıyla sahneleyerek, ayakta alkışlandı.

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu (KBTT) sezonu “Kaç Baba Kaç” oyunu ile açtı. Kaç Baba Kaç, oyununun ilk gösterimi, Yeni Mahalle Semtevi’nde yapıldı. KBTT’nin yetiştirdiği oyuncular, ilk kez sahneledikleri yabancı bir yazarın eseri “Kaç Baba Kaç” oyununu başarıyla sahneleyerek ayakta alkışlandı.

KBTT’nin gönüllü tiyatrocuları, Roy Cooney’in yazdığı Haldun Dormen’in çevirimini yaptığı “Kaç Baba Kaç” oyunundaki performanslarıyla profesyonel oyuncuları aratmadı. Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun Eğitmeni Gökhan Avkıran’ın yönetmenliğini yaptığı oyunu, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya ile birlikte çok sayıda sanatsever izledi. İzleyiciler, oyunun bitiminde, KBTT’nin gönüllü tiyatrocularını, başarılı oyunlarından dolayı uzun süre ayakta alkışladı.

Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya da çocuklarla birlikte sahneye çıkarak, oyuncuları kutladı. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in yoğun programından dolayı oyunu izleyemediğini belirten Kaya, “Tiyatroda hepimizin hayatından bir kesinti var. Tiyatroda kendimizden bir şeyler, hayatın tam kendisini buluyoruz. Salonları baş bırakmayalım. Salonları doldurmak için elbirliği ile çalışalım. Çocukları, kültür evlerinde, böyle güzelliklerle, tiyatroyla buluşturduğunuz için siz ailelere teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun Eğitmeni Gökhan Avkıran da, tiyatronun, ilçede kültürel alt yapının kurulmasına verdiği maddi ve manevi desteklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’e teşekkür etti.

Mayıs ayına kadar her ay Yeni Mahalle Semtevi’nde sahnelenecek “Kaç Baba Kaç” oyununun galası da, ünlü tiyatrocuların katılımıyla Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu, “Bir Kış Dönemi Şenliği” oyununu da sahneleyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?