21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kemer Belediyesi bütçesi belirlendi

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, 2009 yılında daha etkin ve verimli projelerle Kemer'i daha çağdaş ve daha modern bir turizm kenti haline getirmek için tüm imkanlarıyla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'in başkanlığında 2009 Mali yılı bütçesini görüşen meclis toplantısına, meclis üyeleri Niyazi Karakaya, Hakan Tuncer ve İsmail Şandan katılmadı. Gündemdeki tek madde olan 2009 yılı Mali Bütçesini görüşen meclis, 2009 yılı belediye bütçesini 23 Milyon 150 bin YTL. olarak belirleyerek oy birliği ile kabul etti.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker Meclise Kemer Belediyesi Performans Programı ve bütçe hakkında yaptığı açıklamada, " Bilindiği üzere, kamu harcama reformu kapsamında hazırlanan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Mali Yönetiminde mali disiplin, hesap verilebilirlik ve mali saydamlık hedeflenerek kamu kaynaklarının etkili, verimli ve tutumlu kullanılmasını sağlamak üzere Türkiye'de de Performans esaslı bütçeleşmeye geçiş öngörülmüştür. 2009 yılı içerisinde Belediyemizin yapacağı çalışmaları, üretilen projeler ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı performans programı, ilçemize sunacağımız hizmetlerde etkinlik ve verimliliği en üst düzeye çıkartmak amacıyla şeffaflık ilkesi doğrultusunda hazırlanmıştır. İlçemizde yaşayan halkımıza ve misafirlerimize modern kentler düzeyinde Kamu hizmetleri sunmak ve sağlıklı ortamlar hazırlamak için çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre, yeşil alanlar, parklar, spor alanları, yolları, kaldırımları yaparak halkımızın tüm sorunlarına çözüm üretmeyi hedefledik. Belediye olarak elimizdeki kaynaklar ile ilçemizi her yönüyle geleceğe taşımak için büyük projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Şeker, “Kemer’in turizmdeki konumunu arttırmak amacıyla ulusal ve uluslar arası organizasyonlara katılarak aynı zamanda destek vererek tanıtımımız için faaliyetlerde bulunmaya, kardeş şehirlerimiz ile ilişkilerimizi sürdürerek ülkemizin ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlamaya, yıl içerisinde çok sayıda spor, müzik ve gösteri ile kültürel organizasyonlara ev sahipliği yaparak bölgemizi tanıtmaya devam edeceğiz. 2009 yılında daha etkin ve verimli projelerle Kemer'i daha çağdaş ve daha modern bir turizm kenti haline getirmek için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 14:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?