21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kemer belediyesinden kentsel iletişim sistemi

Kemer Belediyesi bu yeni uygulaması ile, kentsel iletişim sistemini kurdu.

Yeni uygulama konusunda Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker’i makamında ziyaret ederek bilgiler veren Ecotel Bilgi Toplumu Teknolojileri Eğitim Platformu Sorumlusu Elif Cengiz, “Bu sistemle Kemer Belediyesi, sosyal yaşam bilincini geliştirebilen, vatandaşını kendi bölgesine ilişkin her konuda bilgili kılabilen; çevresine karşı daha duyarlı bireyler ile yeni bir kent kültürü ve kentlilik anlayışını yakalayabilecekleri iletişim platformu oluşturmuştur.”  dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise yaptığı açıklamasında, uygulama ile Belediyecilik anlayışına yeni bir bakış açısı getirdiklerini ifade ederken, “ Hizmetlerimizin hızlı ve etkin şekilde, son dönem en çok kullanılan iletişim aracı olan GSM kanalı ile vatandaşlara birebir ulaştırabileceğiz.”dedi.

Kemer Belediyesi, Kemerlilerin bilgi edinebilme hakkını iletişimin en hızlı ve etkin yolu cep telefonları ile karşılamayı amaçlıyor.

Bu projeyle; belediyelerin kendi sorumluluk bölgesine ait tüm hizmetlerini cep telefonları aracılığı ile 888 Belediye yayın kanalından vatandaşlara ulaştırması hedefleniyor.

Kemer Belediyesi, 888 YayınCell bilgi kanalı ile kendi bölgesine ait; su kesintisi, yol ve hava durumu, emlak ve çevre temizlik vergileri gibi her konuda bilgilendirerek; vatandaşının bilgi edinebilme hakkını iletişimin en hızlı ve etkin yolu cep telefonları ile karşılamayı amaçlıyor.

Hizmetten nasıl yararlanılıyor?

93 karakterlik yazılı mesaj bilgi hücresi olan 888 YayınCell Belediye Bilgi Kanalı; cep telefonu sahiplerinin mesaj menüsü bilgi kanalına (hücre yayın) 888 yazıp onaylamalarıyla aktif hale geliyor. Yayınlar, kişilere ücretsiz olarak ulaşıyor.

Ayrıca vatandaşlar bu sistem ile birlikte öneri, dilek ve şikayetlerini 3870’i kodlayarak bir SMS karşılığında Kemer Belediyesine iletebilecek.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 21:39:36
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 21:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?