7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kemer Belediyesi'nden teröre tepki

Kemer Belediyesi çalışanları, Atatürk Anıtı önünde toplanarak terörü kınadı. Başkan Hasan Şeker ve belediye çalışanlarının tümünün katıldığı anma törenine vatandaşlar da destek verdi.

Belediye personelinin siyah giydiği ve Türkiye haritası üzerine ayyıldızlı bayrağın bulunduğu üzerinde de "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" yazılı rozetler yakalara asıldı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve 2 zabıta anıta çelenk koydu.

Kemer Belediyesi adına bir konuşma yapan Kemer Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Selim Türkışık, "Bu sabah burada vatan için şehit olan askerlerimizi anmak ve terörü kınamak için toplandık. Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyoruz. Yurdumuzun her yerinde olduğu gibi Kemer'de de ülkemize sahip çıkma birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bugün Atamızın huzurundayız. Şehitlerimizin gideceği yer Kur'an-ı Kerimde belirtildiği gibi en güzel yer olan cennettir. Bu alçakça, kalleşçe saldırıları düzenleyenlerin gideceği yer cehennem olacaktır. Emin olun bu ülke bu ulus bu devlet söylenilenden anlatılandan çok daha büyük çok daha güçlüdür. Şehit anaları, şehit babaları şehit çocukları şehit kardeşleri tüm şehit yakınları müsterih olunuz devletimiz gereken her şeyi yapacaktır" dedi.

Güzel yurdumuzun her yerinde kitle baskısının olağanüstü bir şekilde arttığını anlatan Türkışık, bu baskının hem olumlu hem de olumsuz yönleri, sonuçları olacağını söyledi. Selim Türkışık, olumlu yönlerinin milli birlik ve beraberliğimizi perçinlemek ve ulus devlet bilincimizi tüm dünyaya göstermek ve vatanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza kastedecek herkesi caydırmak olduğunu anlattı.

Olumsuz yönlerini ise düşünmek, telaffuz etmek bile istemediğini anlatan Selim Türkışık, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes bu büyük ulusun bölünmez parçalarıdır. Gün birlik beraberlik günüdür. Gün Türkiye'nin üzerinde yıllardır tezgahlanan oyunları bozma günüdür. Gün omuz omuza dayanışma günüdür. Ülkemiz şu an tarihin en sancılı günlerini yaşıyor. Emperyalist güçlerin çifte standardı, ermeni meselesi, Kıbrıs sorunu, AB müzakereleri bizleri kuşatmış bir durumdadır. Yıllar evvel Büyük Önder Atatürk'ün komutasında kahraman ordumuz ve milletimizin silkinmesiyle kurtardığımız vatanımız bu günde aynı inançla bu cendereden alnının akıyla çıkıp müreffeh bir ülke olma yolunda hızla ilerlemeye devam edecektir."

Türk Silahlı Kuvvetleri harekete geçtiği zaman Mehmetçikleri durduracak hiçbir güç olmadığını anlatan Selim Türkışık, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu günlerde atıp tutan, horozlanan aşiret ağalarının kaçacağı bir yer olmayacaktır. Şu an duyguları dizginlemeye ve aklıselime çok ihtiyacımız var. Şehitlerimizi rahmetle anarken vatana kurban olan kınalı kuzularımızı ölümsüzlüğe uğurlamanın hüznünü yaşıyoruz."

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 11:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?