1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kemer Belediyesi'ne kardeşlik teklifi

KEMER BELEDİYESİ RUSYA'NIN HİMKİ KENTİYLE KARDEŞLİK YOLUNDA

Rusya'nın başkenti Moskova'nın sayfiye bölgesi Himki'den Antalya'nın Kemer İlçesine kardeşlik teklifi geldi.

Geçtiğimiz günlerde Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü bölgeye davet eden Himki Belediyesi yetkilileri, Kemer'e iade-i ziyarette bulundu. Kemer'i ziyaret eden Himki Belediye Başkan Vekili Dimitry Pozdiev ve bir grup belediye meclis üyesi ilçede incelemelerde bulundu.

 Ziyarete Kemer Belediye binasında başlayan Himki heyeti, daha sonra Başkan Gül ile birlikte Tahtalı'yı da kapsayan tura çıktı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer de kardeş şehir anlayışını ilk olarak görev yaptığı 1994- 1999 yılları arasına kendisinin başlattığı belirterek, "Bir turizm cenneti olan Kemer'i tanıtmanın yollarından biri de kardeş şehirlerle diyaloğu ilerletmektir. Himki ile kardeş şehirlik için tanışma ziyaretleri başlattı ve diyalogumuz gelişerek devam edecek. Umarım iki şehrin dostluğu uzun yıllar sürer. Bu dostluğun da Kemer turizmine katkı sağlayacağını düşünüyorum " dedi.

Kemer Belediyesi'nin halen, Nürnberg'in Schwabach, St. Petersburg'a bağlı Krasnovardevsky ve Rusya Fedarasyonu'na bağlı Mari El Cumhuriyeti'nin başkenti Yoşkar Ola ile kardeşlik statüsü devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 15:28:01
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 16:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?