1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kemer'de AIDS iddiası

Kemer İlçesinde, esnaflık yapan 30 yaşındaki S.K.'nın, taşıdığı HIV virüsünü eşine ve birlikte olduğu çok sayıda kadına bulaştırdığı ileri sürüldü.

Özel bir hastanede tedavi gören iki çocuk babası S.K., durumunun kötüleşmesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilirken, Kemer'de AIDS paniği başladı, birçok kişi test için hastanelere koştu.

Kemer'de esnaflık yapan evli ve iki çocuk babası S.K.'yı, daha önce Antalya'da birlikte olduğu bir kadın telefonla arayarak kendisinde HIV virüsü bulunduğunu söyledi. Adı açıklanmayan kadın, S.K.'nın da HIV testi yaptırması gerektiğini belirtti. Durumu yakın arkadaşlarına söyleyen S.K.'nın yapılan testinde kanında HIV virüsüne rastlandı. S.K.'nın bu süre içerisinde çok sayıda kadınla birlikte olduğu öne sürüldü. AIDS virüsü taşıdığından haberdar olmasına rağmen kadınlarla ilişkiye girdiği ileri sürülen
S.K. sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine tedavi gördüğü özel hastane tarafından geçen hafta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

EŞİNDE DE VİRÜSE RASTLANDI

Evli ve iki çocuk babası S.K.'nın biri 1.5 diğeri 4 yaşında iki çocuğu bulunurken, yapılan Eliza testinde çocuklarında HIV'e rastlanmadı. S.K.'nın eşinde ise virüs tespit edildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden S.K.'nın sağlık durumunun ise kötü olduğu belirtildi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlatırken, S.K. ile ilişkiye girenlerin HIV testi yaptırmasını istedi. S.K.'nın HIV virüsü taşıdığı, özel hastaneden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmesi ve eşine de virüs bulaştırdığının duyulması üzerine Kemer İlçesinde panik başladı. S.K.'nın ilişkiye girdiği hayat kadınlarıyla ilişkiye girenler Eliza testi yaptırmak için Kemer'de ve Antalya'da özel hastanelere başvuruda bulundu. HIV virüsü taşıyan S.K.'nın ilişkiye girdiği ve evli olduğu öğrenilen bir kadın ile onun eşinde de virüs bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?