1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kemer'de Atatürk sergisi açıldı

KEMER'DE ATATÜRK SERGİSİ AÇILDI

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde içerisinde Atatürk'ün ölüm yıl dönümlerine ait gazete manşetlerinin bulunduğu eski gazetelerden oluşan 'O'nu daha çok arıyoruz' isimli sergi açıldı.

Gazeteci Halil Öncü'nün arşivinde bulunan 1940 ve 1950'li yılların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım tarihlerine ait gazete manşetlerinin yer aldığı sergi Kemer Göynük Mirage Park Resort Myra Salonunda açıldı. Serginin açılışına Kaymakam Bayram Ali Köse, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Mutlu, Garnizon Komutanı Fikret Görmüş, Belediye Başkanı Yardımcısı Turhan Anatürk, Majesty Otelleri Genel Koordinatörü Volkan Şimşek, Mirage Park Otel Genel Müdürü Engin Öner ve çok sayıda tatilci ile vatandaş katıldı.

Sergi öncesi düzenlenen kokteyle de Halil Öncü tarafından hazırlanan 'Dünya Atatürk için ne dedi?' konulu slayt konuklara izletildi.

Serginin açılışında konuşan Gazeteci Halil Öncü, "Ulu Önder Atatürk'ü 71.ölüm yıl dönümünde yıllar önce çöpe giderken bulduğum ve o zamandan beri arşivimde bulunan ve orijinal olan 1940'lı ve 1950'li yıllara ait 10 kasım gazetelerini sergileyerek anıyoruz. Atatürk'ü gerçekten her geçen günden daha çok fazla arıyoruz. " dedi.

Cumhuriyet, Vatan, Ulus ve Memleket gibi 10 Kasım tarihli 15 eski gazetenin yer aldığı sergide konuşan Majesty Otelleri Genel Koordinatörü Volkan Şimşek, "Hepimizin içi kan ağlıyor. O aramızdan çok erken ayrıldı" dedi.

KEMER'DE ATATÜRK SERGİSİ AÇILDI
KEMER'DE ATATÜRK SERGİSİ AÇILDI
KEMER'DE ATATÜRK SERGİSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 17:29:03
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 17:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?