22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kemer'de Cumhuriyet Meydanı için ilk harç

Kemer’de eski Otogarın bulunduğu alanda gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Meydanı için kurban kesildi ve ilk harç kondu.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker , yıllardan bu yana gerçekleştirmek için gün saydıkları yeni projeleri Cumhuriyet Meydanı ile, “ Kemer’in resim çektirilecek bir bölgesi daha oluyor. “ dedi. Mayıs ayında hayata geçecek olan proje ile artık törenler burada yapılırken, yaklaşık 34 mt. Yüksekliğinde dört yönlü saat kulesi ve birde başka yerde örneği olmayan Atatürk Heykeli yer alacak.

Kentlerde meydanların önemli yer tutuğuna dikkat çeken Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker , “Kentlerde meydanlar önemli yer tutar. Bizde bu bilinç ile Kemer’e yakışır bir cumhuriyet meydanın yapımı için kurbanımızı kestik, ilk harcımızı koyduk. Kemer’e hayırlı olsun.” Dedi. Proje hakkında bilgiler de veren Şeker, “Uygulama projesine göre 9 u 30 mt2 2 si 15 mt2 11 dükkan, 34 metre yüksekliğinde dört yönlü saat kulesi, yürüyüş parkuru, yeşil alan, 5 adet yürüyüş parkuru çevresi havuzu, bir adet su oyunları havuzu ve meydanın ortasına da Kemer’e yakışan bir Atatürk heykeli konulacak. Hali hazırda 2 adet projesi olan Atatürk heykeli tarafımızdan bir kez daha incelenerek , belirlenip yüklenici firmaya yaptırılacak. “dedi.

Otobüsler içinde Meydanın yan tarafında bir yolcu alma indirme ve bekleme alanı oluşturulacağı da belirtilirken, meydanın Mayıs ayında hizmete gireceği ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 21:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?