7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kemer'de deprem eğitimi konferansı

Antalya Kemer'de Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem konferansı düzenlendi. 

Kemer Belediyesi'nce organize edilen ve Kiriş Şeker İlköğretim, Hacı Hafize Saygan, Mustafa Rüştü Tuncer, Merkez İlköğretim ve Kemer Kolejinde okuyan öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşen "Deprem Nedir?" Depremden nasıl kurtuluruz?" konferansını Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden Prof.Dr. M. Erkan Karaman verdi. Öğrenciler deprem hakkındaki sorularını Prof. Dr. Erkan Karaman ile paylaştılar. 

Konferans öncesi Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ile görüşen Prof. Dr. Erkan Karaman deprem konusunda bilgiler verdi. Başkan Şeker ise yaptığı açıklamasında, "Deprem doğal afetler arasında. Ne zaman olacağını da açıkçası bilmiyoruz. Bu bakımdan da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın bu konuda alacağı eğitim çok önemli. Bu amaçla 1-7 Mart arasındaki deprem haftası nedeniyle Halkla ilişkiler Danışmanlığımızın düzenlediği bu etkinlik ile çocuklarımıza bu eğitimi veriyoruz. Bizleri bu konuda bilgilendiren Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden Prof.Dr. Erkan Karaman ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. 


Kemer Belediye Kültür Salonunda öğrencilerin merakla izlediği sunumda " Deprem Nedir?" Depremden nasıl kurtuluruz?"adlı konferansta deprem gerçeğini anlatan Prof. Dr. Karaman, "Dünya üzerinde belirlenmiş levhalar boyunca uzanan bölgelere deprem kuşağı diyoruz. Ülkemizde bir deprem kuşağı üzerindedir. Levhalar açısından ele aldığımızda ülkemiz Avrasya levhası, Arabistan Levhası ve Afrika levhalarının etkisindedir. Bu nedenle de sık sık depremlere maruz kalmaktadır. Ülkemizi etkileyen iki adet önemli fay hattı vardır. Bunlardan biri Kuzey Anadolu fay hattı,diğeri ise doğu Anadolu fay hattıdır. Ayrıca Ege bölgesinde bulunan Ege grabenleri vardır." diye konuştu. 

Depremden korunmak için yapılması gerekenleri de öğrenciler ile paylaşan Prof. Dr. Karaman şunları söyledi: "Deprem olduğunda kesinlikle panik yapılmamalıdır. Güvenli yerler belirlenmeli ve evinizde mutlaka deprem çantası bulundurmalıyız. Yine deprem anında tesisatların kapatılmasını da öğrenmemiz gerekiyor. Bunların yanında yaşam üçgeni dediğimiz konuyu da atlamamak gerekiyor, Yaşam üçgeni masa, yatak altı gibi yerler yerine ağırlık merkezi yere yakın olan çelik dolap, para kasaları, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi nesnelerin yanına yan olarak yatmalı ve diler karına doğru çekilerek, eller başın üstünde kenetlenmelidir."
iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 14:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?