8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kemer'de kum heykel festivali

Kemer'de düzenlenen 1. Uluslararası Kum Heykel Festivali'nde sergilenecek heykellerin yapımına başlandı. Organizasyon sorumlusu Ali Osman İlhan, yapılacak Atatürk ve Truva Atı heykelleri ile Türkiye rekorunu kıracaklarını söyledi.

1. Kemer Uluslararası Kum Heykel Festivali kapsamında kumdan heykellerin yapımına başlandı. GATAB'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan organizasyon sorumlusu Ali Osman İlhan, 40 bin ton killi kum getirdiklerini söyledi. Ana konsepti ''Dünya Medeniyetleri ve Uygarlık Serüveni'' olarak belirlenen heykellerin yapımına başlandığını dile getiren İlhan, kasım ayına kadar yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayacaklarını belirtti. Heykellere kuş bakışı bakıldığında dünya haritasının görüleceğini ifade eden İlhan, "Medeniyetler, dünya üzerindeki yerlerinde canlandırılacak" dedi.

Hun İmparatorluğu'ndan bu yana Türk medeniyetlerinin canlandırılacağını anlatan İlhan, sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk ve Truva Atı heykelleriyle Türkiye rekoru kırılacak. Genellikle heykeller 7-8 metre yüksekliğinde yapılır biz ise bu heykelleri 14 metre yüksekliğinde yapacağız. Biz Türkiye'de rekor kırmış olacağız. Burada tamamen gerçeği yansıtan, geçmişi anlatan bir konsept olacak. Mevlana'yı, cami ve çeşmelerimizi ön plana çıkaracağız. Ramazan ayında Hacivat ve Karagöz oyunlarından Türk folkloruna kadar birçok etkinlik yine burada sergi alanımızda gerçekleştirilecek."

Toplantıda konuşan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras da Kemer'de turizmle ilgili yapılacak tüm etkinlikleri desteklediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 16:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?