7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kemer'de 'ölüm kavşağı' tepkisi!

Antalya'nın Kemer ilçesinde ''ölüm yolu'' olarak adlandırılan ''Kemer 2'' kavşağında yaşanan kazalara tepki gösteren vatandaşlar karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Dün sabah saatlerinde yaşanan trafik kazasında 1 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından kavşakta toplanan çok sayıda vatandaş yolu trafiğe kapatarak, kavşakta gerekli düzenlemenin yapılması için eylem yaptılar.
Yaşanan kazalardan dolayı birçok insanın Kemer 2 kavşağında hayatını kaybettiğini belirten vatandaşlar, "Burada kazasız gün yok. Her hafta bir kişi bu yolda hayatını kaybediyor" diyerek tepki gösterdiler. Polisin müdahalesine rağmen yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, "Bu kavşak artık ölüm yolu olmasın" dediler.

Kemer esnafından Hasan Aktaş, "Bu kavşak daha kaç kişinin canını alacak? Nerede yetkililer? Buraya alt geçit yapılması için bir milletvekilinin mi yoksa bir yakınının mı ölmesi gerekiyor? Kemer, en çok vergi veren ilçelerden biri. Bu toplanan vergiler nereye gidiyor? Üç kuruşluk kavşak yapılamıyorsa bunun sorumlusu kim? Yetkililer sadece organize etsinler, vatandaş buranın masrafını cebinden öder. Kemer'de binlerce zengin var. Ben 5 bin YTL vermeye hazırım. 5 bin YTL'den bu kampanyayı başlatıyoruz" dedi.

Bundan böyle alt geçit için bir adım atılmaz ve yapılmasına en kısa zamanda başlanmaz ise her gün yolu keseceklerini belirten vatandaşlar, "Bardak taştı çözüm istiyoruz" dediler. Daha önce aynı kavşakta maddi hasarlı birçok kazanın dışında, Kemer Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Sabri Anatürk ve eşi Kemer Devlet Hastanesi Başhemşiresi Havva Anatürk'ün yanı sıra bir doktor, bir yabancı uyruklu turist rehberi ve son olarak da dün 17 yaşındaki Cengiz Korkmaz hayatını kaybetmişti.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 12:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?