21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kemer'de palmiyeler ilaçlanıyor

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan palmiye ağaçları Belediye ekiplerince ilaçlandı.

Asya ve Ortadoğu ülkelerinde Palmiyelerin en önemli zararlısı olarak gösterilen Kırmızı Palmiye Böceği'nin Türkiye'de olduğu gibi Kemer'de de yayılışını kontrol altına almak ve gerekli önlemleri almak amacıyla, palmiyeler ilaçlanıyor. Kemer Belediyesi ekiplerince Kemer'de bulunan bin 500 adet palmiye ağacında ilaçlama çalışmaları başladı.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, "Kırmızı Palmiye Böceği Asya ve Ortadoğu ülkelerinde palmiyelerin en önemli zararlılarının başında geliyor. Son günlerde ülkemizde de en çok konuşulan konuların başında gelen bu zararlı ile mücadelemiz devam ediyor. Zarar verdiği palmiye sayısı milyonlarla ifade edilen kırmızı palmiye böceği, aynı zamanda büyük miktarda maddi kayba da yol açıyor. Bizde bu konuda gereken önlemlerimizi alarak Kemer'de bu zararlı ile mücadele konusunda ilaçlama çalışmasına başladık." Dedi.

Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Turhan Çelik ise, "Kemer'de bin 500 adet Palmiyemiz var. Bu zararlı ile mücadele konusunda geçtiğimiz günlerde Kültür salonumuzda bir toplantı yapmıştık. Derhal çalışmalarımızı başlattık ve ilaçlama konusunda start verdik. Yaptığımız incelemelerde bin 500 palmiyemizi de yaptığımız plan çerçevesinde ilaçlayacağız. Amacımız çok hızlı çoğalan Kırmızı Palmiye Böceği'nin bu artışına engel olmak ve bu zararlıdan korunmak. " dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 11:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?