22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kemer'de Ramazan etkinlikleri

Antalya’nın Kemer Belediyesinin Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı boyunca Kemer Halkını eski gelenek ve görenekleri tekrar yaşatmak, kaybolmaya yüz tutmuş eski ramazan eğlencelerinin mistik ruhunu genç kuşaklara da aktarabilmek amacıyla Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından etkinlikler düzenleniyor. 

Bu amaçla 4-7-11 ve 14 Ekim 2006 tarihlerinde saat 21.00 de Cumhuriyet Meydanında ücretsiz halka gösteriler sunulacak. Konu ile ilgili bilgi veren Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selim Türkışık, “ Kemer’de yaşayan halkımıza ve ilçemizi ziyaret eden turistlerimize, ülkemizin kültürel değerlerini tanıtmak, geçmişimizle gelecek arasında köprü kurmak amacıyla, Ramazan ayınında gelmesi ile bu etkinlikleri gerek yerli gerek yabancı halkımıza sunmaya karar verdik.

 Etkinliklerimiz Ortaoyunu, Meddah, Karagöz, Aşuk Maşuk, Semazen, Fasıl, İlizyon ve mehterandan oluşuyor. Geçtiğimiz yıl başladığımız ve bu yıl ramazan ayı boyunca çeşitli aralıklara devam ettiğimiz etkinliklerimizi gelecek yıl 30 güne yayacağız. Bu amaçla oluşturacağımız Osmanlı sokağının bir kopyasını birebir Kemer’de uygulayacağız. Bu etkinliklerimize tüm Kemer’li halkımızı bekliyoruz. “dedi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?