1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kemer'de türkü geçidi

Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘6.Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali’nin dördüncü günü etkinliklerinde ‘Ver Elini Anadolu Türkü Şöleni’nde ünlü türkücüler unutulmaz saatler yaşattı.

Belkıs Akkale, Kamil Sönmez, Bedia Akartürk, İzzet Altınmeşe, Melda Duygulu, Selahattin Alpay ve Zeynep Başkan’ın Türkiye’nin dört bir yanından türküler seslendirdikleri gecede değişik bölgelerden halk oyunları ekipleri de gösterileri ile beğeni topladı. Ver Elini Anadolu programın sunuculuğunu yapan İzzet Altınmeşe, Altın Nar Festivali’nin ilk sanatçılarının Belkıs Akkale ile kendisi olduğunu söyledi.

Altınmeşe, “İlk kez 16 yıl önce festivale katılmıştım.Festivaller her zaman bulundukları yöre için birer bayram havasında gerçekleşiyor” dedi. Sırası ile Türkiye’nin dört bir yanından türkülerini seslendiren sanatçılara, yine Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen halk oyunları ekipleri eşlik etti. Türküleri ve sunuculuğu ile halkı coşturan İzzet Altınmeşe, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü sahneye davet etti. Gül, festivalin coşkuyla devam ettiğini belirterek, ilçede bir başram havası yaşandığını söyledi.

Öte yandan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Gazeteci Hulusi Tunca’nın yazdığı ‘Hey Gidi Günler’ adlı kitabının imza gününe de katıldı. Festival alanında, konser öncesi standa gelen Başkan Gül, ayrıca Hulusi Tunca’ya Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali’ne katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. İmza töreninde sanatçı Selçuk Alagöz de hazır bulunurken, ‘Hey Gidi Günler’ kitabında adı geçen sayfaya da imzalar attı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?