8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kemer'de yaz, Tahtalı'da kış

Kemer'i tercih eden yerli yabancı turistler hem yaz keyfini hem de kış keyfini bir arada yaşıyorlar. Ayışığı plajında denize giren turistler denize girdikten dakikalar sonra Tahtalı teleferiğine binerek 2 bin 365 metre yükseklikte kar keyfi yaşıyorlar.

Kemer'de hava sıcaklığı bugün 20 dereceleri bulunca sahile gelen turistler hem güneşlenmenin hem de denize girmenin keyfini yaşadılar. Kemer'de deniz suyu sıcaklığı ise 20 derecelerde kaydedildi. Aynı gün denize giren turistler Tahtalı Teleferiği ile yaklaşık 10 dakika da zirve olan 2 bin 365 metre yükseklikte tahtalıya ulaşarak kar keyfini yaşıyorlar. Sahilde deniz keyfi yaşayan turistler, aynı zamanda Tahtalı zirvesinde de kar keyfini yaşıyorlar.
Turistler, "Kemer inanılmaz yer. Bir saat içinde iki mevsimi bir arada yaşayabiliyoruz.. Bir anda denize girebiliyor bir anda da dakikalar sonra kar keyfi yaşabiliyoruz. Bu anlar ömür boyu unutulmaz. Ülkemize dönünce bu güzellikleri ve özellikle 1 saat içinde yaşadığımız deniz ve kar keyfini anlatacağız" dediler.

Tahtalı'da kar üstünde mangal keyfi de yaşayan turistler, sucuk ekmek yerken içkilerini ve kahvelerini de yudumlayarak doyasıya eğleniyorlar. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise "İşte Kemer'in güzelliği bu. Kemer dünyanın ender güzelliklerini bir arada barındıran nadir turist kentlerinden birisi. Görüyorsunuz bir saat içerisinde hem denize giriliyor hem de kar keyfi yaşanabiliyor. Daha ne denilebilir ki? Herkesi bu güzellikleri görmeye ve iki mevsimi bir arada yaşamaya Kemer'e davet ediyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 17:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?