16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kemer'de yıkım gerginliği

ANTALYA'DA YIKIM GERGİNLİĞİ

Antalya'nın Kemer İlçesi Çıralı Mahallesi'nde Özel İdare arazisine kaçak olarak yapılan beş bungalovun yıkım kararına köylüler sert tepki gösterdi. Karara itiraz eden köylüler, iş makinelerinin bölgeye girişini engellemek için otomobil, traktör ve kamyonetleri ile Çıralı girişini kapattı. Sabah saatlerinden itibaren eylem yapan köylülere 100 kişilik jandarma timi müdahale etti. Olay yerine gelen Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, köylülere kanunun uygulanacağını söyledi. Kaymakam Köse,

jandarma timlerine talimat vererek, Çıralı girişini kapatan köylülere ait araçların çekicilerle kaldırılmasını istedi. Araçlar çekicilerle kaldırılırken, araç sahibi köylüler ile çekici sürücüleri arasında tartışmalar yaşandı.

Öte yandan bungolovların yıkılmasını önlemek için bir grup köylünün Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurması ile ilgili mahkeme kararı, eylem sırasında köylülere ulaştı. Karara göre, bir bungalovun yıkımı durduruldu, diğer 4 bungalovun yıkılacağı belirtildi. Köylülerin eylemi devam ediyor.

ANTALYA'DA YIKIM GERGİNLİĞİ
ANTALYA'DA YIKIM GERGİNLİĞİ
ANTALYA'DA YIKIM GERGİNLİĞİ
ANTALYA'DA YIKIM GERGİNLİĞİ
ANTALYA'DA YIKIM GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 15:15:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 09:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?