7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kemer'e aslanlı çeşme heykeli

Kemer Belediyesi tarafından heykeltıraş Zafer Sarı'ya yaptırılan "Aşk Yağmuru" adlı heykelin uzun süre gündemde yer almasının ardından yine Zafer Sarı tarafından bu kez "Aslanlı Çeşme" adı verilecek ikinci bir heykel yapılacak.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'in isteği doğrultusunda heykeltıraş Zafer Sarı'nın özgün bir çalışması olacak heykel, "Aslanlı Çeşme" adını taşıyacak. Yeni çalışma için getirilen dev taş vatandaşların ve bölgede bulunan çok sayıda turistin meraklı bakışları ile Çınarlı Kavşağa indirildi. Taşın yontularak şekil alacağı heykel yaklaşık 1.5 ay içinde ortaya çıkacak. Burada bir açıklama yapan heykeltıraş Zafer Sarı, yeni çalışması konusunda şöyle konuştu:

"Aslanlı Çeşme heykeli temasındaki amacımız son dönem dünyada yaşanan küresel ısınma neticesinde ortaya çıkan suyun önemini vurgulamak. Şöyle bir slogan düşündük, 'Su aslanın ağzında...!' İnsan ve doğa arasındaki bir yaşam mücadelesini de simgeleyecek olan heykelde yer alacak çeşme sensörlü bir tasarım. Bunun yanında suyun olabildiğince ekonomik kullanılmasını da sağlamış olacak. Çeşme krom bir gövde üzerinde yer alacak. Heykelin yontma çalışmalarına başladık. 1.5 ay sonra Çınarlı kavşak ve Liman caddesi kesiminde bir Aslanlı Çeşme heykeli hizmete girecektir" dedi

Çınarlı Kavşak'ta daha önce "Aşk Yağmuru" adı altında konulan heykelin öncesinde yer alan hayrat çeşmenin kaldırılması sonrasında yine hayrat sahibinin ismi Aslanlı Çeşme üzerinde yer alacak.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 16:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?