7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kemer'e üçüncü heykel

Heykeltıraş Zafer Sarı, Aslanlı Çeşme'nin ardından Antalya'da "Yeşil Örten" adını verdiği bir heykel daha yapacağını söyledi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde kadın erkek figürlerinden oluşan ''Aşk Yağmuru'' adlı heykelle tartışmalara yol açan heykeltıraş Zafer Sarı, yapımına başladığı ''Aslanlı Çeşme'' adlı heykelin ardından küresel ısınmayı konu alan bir heykel daha yapacak. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve heykeltıraş Zafer Sarı, Belediye Kültür Salonu'nda birlikte düzenledikleri basın toplantısında, yeni heykel projesi hakkında bilgi verdiler.

Başkan Şeker, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla Zafer Sarı'nın "Yeşil Örten" adını verdiği heykeli çok beğendiklerini belirterek bu heykelin Kemer'e dikilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi. Başkan Şeker, Aslanlı Çeşme heykelini bazı taraftarların protesto edebileceği konusunda bir gazetecinin sorusuna şöyle cevap verdi: "Aslan simgesi gücün simgesi. Ayrıca Galatasaray'ın simgesi. Ancak burada amacımız takımlarımızın simgesini oluşturmak değil. Bu tip eleştiriler muhakkak olacaktır. Biz de bu eleştirileri dinleyeceğiz ve not alacağız. Galatasaray'da, Fenerbahçe'de, Beşiktaş'ta, Trabzonspor ve diğer takımlarda bizim takımımız. Hepsine eşit mesafedeyiz. Avrupa'da Türkiye'yi başarı ile temsil eden tüm takımlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Heykeltıraş Zafer Sarı da Kemer'in heykel konusunda artık isim yaptığını ifade ederek günlerce konuşulduklarını söyledi. Kemer adının artık sanatla anılmaya başladığını belirten Sarı, şöyle konuştu: "Aşk Yağmurunun ardından şimdi Aslanlı Çeşme heykelimizin de çalışmalarına devam ediyoruz. Ayrıca geliştirdiğimiz yeni heykel çalışmalarımızı da oluşturmak için projelendiriyoruz. Bunlar içerisinde yer alan Yeşil Örten adını verdiğim proje başkanımızın da büyük beğenisini kazandı. Bu proje 10 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde 3.40 metre yüksekliğinde olacak. Önümüzdeki süreçte bu projeyi de Kemer'e kazandırmayı hedefliyoruz"

Sarı, yaptığı eserleri basına gösterirken, Aşk Yağmuru adındaki çınarlı kavşağa yapılan eserin cinsellik objesi olarak çok tartışıldığına değinerek şöyle konuştu: "Aşk Yağmuru çok tartışıldı. Ancak gördüğünüz gibi her eserimiz farklı düşüncelere ve farklı anlamlara neden olacak eserler. İşte bunlardan biri de Yeşil Örten adını verdiğim bu eser. Burada da çevreyi konu aldık, küresel ısınmayı konu aldık." Öte yandan, Kemer Belediyesi'nce heykeltıraş Zafer Sarı'ya yaptırılan ve Çınarlı Kavşağı'na konulan ''Aşk Yağmuru'' adlı heykel ''müstehcen olduğu'' gerekçesiyle bazı çevrelerin tepkisine neden olmuştu. Eski Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, kadın ve erkek figürlerinin yer aldığı heykelin gençlerin ahlakını, ailelerin huzurunu bozduğunu öne sürerek heykelin kaldırılmasını istemişti. Tartışmalar üzerine Antalya Valiliği inceleme başlatmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 15:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?