1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kenan Evren adına veda

ANTALYA'DA KENAN EVREN İLKÖĞRETİM OKULU'NUN ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Antalya'nın merkez Döşemealtı ilçesine bağlı Nebiler köyündeki Kenan Evren İlköğretim Okulu'na, Eğitim-Sen Antalya Şubesi'nin yaptığı başvuru üzerine 12 derslikli yeni bina yaptıran hayırsever Osman Ali Cingöz'ün adı verildi.

Eğitim- Sen Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, 15 Eylül 2009'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe vererek Döşemealtı ilçesindeki Nebiler Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının 'Fakir Baykurt İlköğretim Okulu' olarak değiştirilmesini istedi. Dilekçeyi inceleyen il Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun adının Fakir Baykurt olmasını reddetti, fakat adını değiştirdi. Milli Eğitim, Nebiler Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının 12 derslikli yeni bina yaptıran hayırsever Osman Ali Cingöz İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, ilköğretim okulundaki ad değişikliğine ilişkin hayırsever Osman Ali Cingöz'ün 12 derslikli yeni bir bina yaptırdığını, imzalanan protokol gereği binanın tamamlanmasının ardından hayırseverin adının verildiğini söyledi.

Eğitim- Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Nebiler köyünde 1945 yılından bu yana eğitim verilen Nebiler İlköğretim Okulu'nun adının 1980 askeri darbesi sonrasında Nebiler Kenan Evren İlköğretim Okulu olarak değiştiğini ifade etti.

''12 Eylül Anayasası demokrasinin önündeki en büyük engeldir'' diyen Sönmez, "Darbecilerin isimlerinin eğitim kurumlarından silinmesine dönük bu mücadelemizin başarıya ulaşması bizleri ve toplumun tüm kesimlerini sevindirmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yaklaşımını Eğitim-Sen olarak olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

ANTALYA'DA KENAN EVREN İLKÖĞRETİM OKULU'NUN ADI DEĞİŞTİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 21:44:51
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 21:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?