22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kendi DNA'larından kolye yaptılar

KENDİ DNA'LARINDAN KOLYE YAPTILAR

Antalya Koleji Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri, biyoloji dersinde öğrendikleri Nükleik Asitler ve ATP (Adenozin Trifosfat) konusu kapsamında, kendi DNA'larını izole ederek kolye yaptılar.

Bilim dünyasının son yıllarda en çok üstünde durduğu alanlardan biri olan DNA için Antalya Koleji öğrencileri de bir çalışma gerçekleştirdi. Biyoloji laboratuvarında yapılan bilimsel etkinlikte öğrenciler, tuzlu su ile gargara yaparak ağız içi dokusundan hücre aldılar. Elde ettikleri hücre ve çekirdek zarlarını, yağ çözücü bir madde yardımıyla parçalayıp DNA'yı ayrıştırdılar. Öğrenciler, ayrıştırdıkları bu DNA parçalarını buzlu su banyosunda bekletilmiş etil alkol yardımı ile yoğunlaştırıp cam materyalin

içine yerleştirerek kolye haline getirdiler. Bilimsel çalışmaya büyük ilgi gösteren öğrenciler, bu etkinlik sayesinde biyoloji derslerinde öğrendikleri bilgileri hayata geçirme fırsatı buldular.

Biyoloji öğretmenleri Özden Polat ve Devrim Kaynar ise bilgiler pratiğe dökülünce kalıcılığının arttığını ve öğrencilerin eğlenerek öğrendiklerini söyledi.

KENDİ DNA'LARINDAN KOLYE YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 10:51:02
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 11:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?