21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kendi ormanlarını oluşturdular

Antalya Başöğretmen Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri bin adet ağaç fidanı dikerek kendi hatıra ormanlarını oluşturdu. Mutlulukları yüzlerinden okunan öğrenciler, “Katledilen ağaçları tekrar dikiyoruz” dediler.

Başöğretmen Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri bin adet ağaç fidanı dikerek geleceğe yatırım yaptılar. 132 öğrenci Isparta Yolu üzerindeki 'Hatıra Ormanı'na bin adet meşe ve fıstık çamı fidanı dikti.

İl Milli Eğitim Müdür Osman Nuri Gülay'ın da katıldığı törende öğrencilerin istekli oluşları dikkat çekti. Ağaç dikiminin organizasyonunda büyük payı olan Fen Bilgisi Öğretmeni Bermin Bardakoğlu, öğrencilere çevre bilinci ve ağaç sevgisi aşıladıklarını söyledi. Bardakoğlu, “Bu ormanlar hepimizin, çocuklarımız da kendi adlarına ağaç dikerek çevreye katkı sağlıyorlar” dedi.

Ağaç dikerken büyük mutluluk duyduklarını belirten Başöğretmen Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ise, “Dünyamız yaşlanıyor ve ağaçlarımız katlediliyor. Bizler kendi ağaçlarımızı dikerek, doğaya olan borcumuzu az da olsa ödemek istiyoruz” dediler. Ellerinde çapalarla boş araziyi kazan öğrenciler diktikleri fidanlarla hatıra ormanını oluşturdular. Fidan dikimine velilerde büyük destek verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 13:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?