21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Keneler Alman turistleri etkilemedi

Türkiye'de kene vakaları sonrası yaşanan ölümler Antalya'da tatil yapan Alman turistleri etkilemedi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı yüzünden Antalya'da bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Antalya'da tatil yapan Almanlar bu durumun tatillerini olumsuz etkilemediğini belirterek, Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Alman tatilcilerden üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Nicola Vogt, Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Sıcak havaya rağmen mükemmel bir tatil yaşıyorum" dedi.

Kene vakasıyla ilgili haberleri gazete ve televizyonlardan takip ettiğini ancak kendisinin bu konuda bir endişesi bulunmadığını söyleyen Nicola Vogt, şöyle konuştu: "Kene vakaları özellikle Güney Almanya'da yaşandı. Burada kene konusunda bir tehlike olduğunu düşünmüyorum. Kene korkusu yüzünden o zaman evimizden dışarı çıkmayalım. Almanya'da da kene bizi ısırabilir. Burada tatilde olmaktan son derece mutluyum. Tatil öncesi bu durumu bilseydim yine tatile gelmeyi düşünürdüm."

Antalya'da tatil yapan Alman turistlerden emekli Marina Algrecht ise, Türkiye'nin yaşanabilecek bir ülke olduğunu belirterek "Türkiye'de kene vakası olaylarını gazetelerde okudum. Ancak bu konuda bir risk altında olduğumu düşünmüyorum. Bu vaka dünyanın her yerinde herkesin başına gelebilir. Tatil programı öncesinde kene vakalarını bilseydim yinede tatil için Türkiye'ye gelirdim. Eşimle birlikte iyi bir tatil geçiriyoruz. Burada hem eğlenip hem dinleniyoruz" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 17:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?