1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kent Ormanı yeşile büründü

KENT ORMANI YEŞİLLENDİ

Kepez Belediyesi, kent merkezinin kuşbaşı en güzel izlendiği Kepezüstü’ndeki Kent Ormanı’nda, 77 dönümlük alanda başlattığı, içerisinde köy pazarının, spor alanlarının, kahvaltı yerlerinin, seyir terasının bulanacağı park çalışmasının ilk etabını büyük oranda tamamladı.

Kepezüstü’ndeki Kent Ormanı Mesire alanı, kültürel, sosyal ve spor alanlarıyla Antalya’nın, buluşma yeri olacak. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, 7 gün 24 saat yaşam merkezi olacak, dediği Kent Ormanı’ndaki park çalışmasının ilk bölümü tamamlanma aşamasına geldi. Yapay şelale ile Türkiye’nin en büyük Atatürk maskının bulunduğu Kent Ormanı’nda 77 dönüm alandan oluşan mesire alanı projesinin 2. etabında ise çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından inşa edilen mesire alanının ilk etabındaki seyir terası, köy pazarı ve kahvaltı alanlarının alt yapı çalışması tamamlandı. Yürüyüş yollarına taş döşenmesi ve mesire alanını çimlendirilmesi de bitti. Mesire alanında 2 tane küçük süs havuzu da inşa edildi.

Kent merkezinin, Akdeniz’in ve Bey Dağları’nın en güzel izlendiği Kent Ormanı’nda İstanbul’un tarihi simgelerinden Pierre Loti kahvesine benzer bir alan da oluşturuluyor. Pierre Loti kahvesinin masaların konulacağı alanın ahşap pergola çalışması da tamamlandı. Mesire alanının yeşillendirme, spor alanları, otopark ve çocuk oyun alanlarından oluşan 2. kısmındaki çalışmalarının ise 2010 Ocak ayında bitirilmesi amaçlanıyor.

KENT ORMANI YEŞİLLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 17:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?