21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez 28 park yapacak

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 4 yılda 367 bin metrekare yeşil alan kazandırdığı beldeye, 2008 yılı içerisinde 124 bin metrekare alanda 28 park daha yapacak. 4. büyük mesire alanı da Kepezbaşı’nda hizmete girecek.

Altyapıdan sosyal projelere, çevre düzenlemesinden spora yaptığı rekor yatırımlarla beldeye çağdaş bir kent kimliği kazandıran Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 2008’de de gelecek nesle yatırım yapmaya devam edecek. Öner, 4 yılda 367 bin metrekare yeşil alanda 71 park kazandırdığı Kepez’i, 2008’de de yeni parklarla güzelleştirecek. “Küçük değil, çok amaçlı büyük parklar” yatırım ilkesini benimseyen Öner, bu yıl Kepez’e 124 bin metrekare alanda 28 park yapmayı hedefliyor. Parklar, belde insanının spor ve sosyal aktivitelerini yapabileceği alan ihtiyacına göre yapılacak. Parkların içerisinde su havuzları, belde halkına açık havada spor yapma imkânı sunan fitness aletleri, çocuk oyun grupları, spor sahaları ve yürüyüş yolları yer alacak. Kent Ormanı, Tek Sarnıç ve Fevzi Çakmak mesire alanlarını Antalya’ya kazandıran Kepez Belediyesi, 4. büyük mesire alanını da yapıyor. 4. mesire yeri, 26 bin metrekare alanıyla Kepezbaşı’nda hizmete girecek. Yeşilyurt Mahallesi’ne 8,5 dönümlük, Gülveren Mahallesi’ne 9 dönümlük, Altınova Sinan Mahallesi’ne 5, 7 dönümlük, Şafak Mahallesi’ne 5,3 dönümlük, Sütçüler Mahallesi’ne 5 dönümlük, Çankaya Mahallesi’ne 7 dönümlük, Göksu Mahallesi’ne 9,7 dönümlük, Yeni Emek Mahallesi 6,4 dönümlük büyük parklar yapılması 2008 yatırım programına alındı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 4 yıla sığmayacak rekor yatırımlar yaptıklarını belirterek, çok amaçlı büyük parklarla da beldeyi güzelleştirdiklerini söyledi. Kepez’in sorunlarını çözmek ve büyük işler başarmak için gece-gündüz çalıştıklarını belirten Öner, şunları söyledi: “Elbette yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz. Ama 4 yıla sığmayacak büyük işlere imza attık. Beldenin kronikleşmiş onlarca sorununu çözdük. Alt yapıdan sosyal projelere, yeşil alan yatırımdan spora bir çok alanda Kepez’de büyük değişime imza attık. Artık Kepez, dünün varoşu değil. Çağdaş bir kent kimliği kazandırdığımız Kepez’i, Antalya’nın geleceğine hazırlıyoruz. Çocuklarımıza yaşanılabilir bir kent bırakmak için de yeşil alan yatırımlarımız artarak devam ediyor. 2008’de 28 parkı yatırım programına aldık. Yapacağımız çok amaçlı büyük parklarla da Kepez’i güzelleştireceğiz.”

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 12:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süheylaakdaş IP: 212.175.115.xxx Tarih : 22.01.2008 10:36:58

başarılarınızın devamını dilerim