1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez Belediye Meclisi toplandı

Kepez Belediyesi, 2009–2014 döneminin ilk meclis toplantısı Belediye Başkana Hakan Tütüncü başkanlığında yapıldı.

Kepez Belediyesi’nin 2009–2014 döneminin ilk meclisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı.

İlk meclis toplantısında ihtisas komisyonu üyeliği seçimleri de yapıldı. Nisan ayı olağan meclis toplantısını, iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcileri ve çok sayıda Kepezli izledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, meclise gelişinde, 5 yıl birlikte çalışacağı meclis üyelerinin tek tek ellerini sıkarak, yeni görevlerinde başarılar diledi. Tütüncü, ilk meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, milletin kendilerine Kepez’e ve Antalya’ya hizmet etmek 5 yıllık bir görev verdiğini söyledi.

Kamunun seçilmişleri olarak bir araya geldiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Milletimiz, bu seçimde bize iktidarıyla, muhalefetiyle tüm meclis üyeleri el ele, gönül gönüle vermek üzere Kepez’imize hizmet etme görevini vermiştir. 5 yıllık süreç içerisinde meclis üyelerimizin bu bilinçle hareket edeceğini biliyorum. Çünkü gerek iktidar partisinin meclis üyeleri, gerekse muhalefet partilerinin meclis üyeleri bu demokratik olgunluğa ve kültüre sahiptirler. Hep beraber Kepez’imizin hayırlı hizmetlerde karşılaşması için güzel bir 5 yılı birlikte geçireceğiz. Siyaset nezaketimizi ve kültürümüzü merkeze koyacağız ve milletin bize verdiği bu yetkiyi Kepez ve Antalya’mıza hizmet etmek için kullanacağız.” dedi.

Kutuplaşmanın ve kavganın unsuru olmayacaklarının altını çizen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Bizler her zaman siyaseti, kamplaşmanın ve kutuplaşmanın, sen-ben kavgasının unsuru değil, millete hizmet etmenin aracı olarak görmekteyiz. Bundan sonara da hep beraber bunu böyle göreceğiz. Önemli olan Baki kalan kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Kazanın Kepez olacağına, Antalya olacağına yürekten inanıyorum. Yol arkadaşlarım olarak sizlere başarılı bir 5 yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Yoklamanın yapılmasının, önergelerinin okunmasının ardından ihtisas komisyonlarının seçimlerine geçildi. Gizli oyla yapılan meclis divan katipliği üyeliği seçimlerinde, iktidar ve muhalefet partilerinin adaylarına eşit oy çıktı. Yapılan ikinci seçimde de oylar yine eşit çıkması üzerine meclis divan katibi üyeliği kura ile belirlendi. Kura ile Kepez Belediyesi Meclis Divan Katibi Üyeliğine Hüseyin Emür (AK Parti) ve Neslihan Gülel (CHP) seçildi.

Yapılan iki gizli oylamada eşit oy çıkması üzerine Kepez Belediye Meclisi Başkan Vekilliğine İsmail Hayyar, kura ile seçildi. Encümen üyeliği için yapılan iki seçiminde de oylar eşit bir şekilde sandıktan çıktı. Kura ile Adlıhan Dere (AK Parti) Serhat Demir (AK Parti) ve Adnan Kabaağaç (MHP) encümen üyeliğine getirildi.

Açık oyla yapılan seçimlerin ardından ihtisas komisyonları da şu şekilde oluştu:
Bütçe Komisyonu: Şevki Mavi, Aydın Açan ve Hüseyin Emür.
İmar Komisyonu: Zeki Çivik, Hasan Demir ve Mustafa Fatih Avşaroğlu
Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu: Ramazan Eciş, Ayşe Güliz Yılman ve Dilaver Tanık İsim Tespit Komisyonu: Mehmet Erbaş, Elif Derya Canbulut ve Hüseyin Emür Kepez Belediyesi’nin, 2009 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısında Akdeniz Belediyeler Birliği Meclis Üyeliklerini de Mustafa Gököz, İsmail Avşar, Ayşe Güliz Yılman olarak oy çokluğu ile tespit edildi.

Nisan ayı olağan meclis toplantısında Kepez Belediyesi’nin 2008 yılı faaliyet raporu da oy çokluğu ile kabul edildi.Kepez Belediye Meclisi, Kahramanmaraş’ta geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin bir parka verilmesi önergesini de kabul edilerek, isim tespit komisyonuna havale edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 09:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?