16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kepez Belediyesi Meclisi toplandı

KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI

Kepez Belediye Meclisi’nde, 10 mahalleye hizmet verecek olan Çamlıbel Mahallesi’ndeki 13 dönümlük arazi içerisinde yapılacak olan lisenin mülkiyet sorununu çözecek olan imar planı tadilatı, oy çokluğu ile kabul edildi. Varsak bölgesindeki imar uyumsuzluğunun plan tadilatıyla giderildiği Şubat meclisinde, 2/B’nin yaşandığı mahallelerde kadastro çalışmasına katılmak amacıyla bilirkişi seçilmesi talebi de görüşüldü.

Kepez Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında 17 gündem maddesi görüşülerek karara bağladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün başkanlığında toplanan mecliste,

gündemin 3’üncü maddesi olan Antalya Kepez Belediyesi Eğitim Yardımı Yönetmeliğine ait Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı. CHP’nin ve MHP’nin ret oylarına karşılık AK Parti’nin evet oylarına meclisten geçen yönetmelik, devlete ait ilköğretim okulları ile devlet üniversitelerinde okuyan maddi imkanı kısıtlı öğrencilere maddi yardımda bulunulmasını, okulların bakım ve onarımının yapılmasını, her türlü araç ve gerecinin karşılanmasını kapsıyor. Meclis toplantısında Sayıştay’ın eksiklerin giderilmesi için Kepez Belediyesi’ne iade ettiği Kepez Belediyesi Muhtaç Kimselere Yardım Yönetmeliği taslağı da görüşüldü. Sayıştay’ın görüşleri doğrultusunda değişiklik yapılacak olan taslağın yeniden Sayıştay’a gönderilmesi talebi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Kepez Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısında ilçenin önemli sorunlarından biri olan 2/B ile ilgili mülkiyet sıkıntısının çözümü için başlatılan kadastro çalışmaları ile ilgili bir talep de gündeme geldi. Antalya Kadastro Müdürlüğü, Kepez Belediye Meclisi’nden, Orman Yasası’nın 2/B maddesine göre kadastro çalışmalarının yapılacağı mahallelerde, kadastro ekipleriyle birlikte çalışacak her mahalle için 6 bilirkişinin seçilmesini talep etti. Kadastro bilirkişi seçilmesi talebi de, oy çokluğu ile Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu’na havale edildi.

Şubat Meclisi’nde, Kepez Belediyesi’ne bağlanan Varsak bölgesindeki imar uyuşmazlığı sorunu da imar planı tadilatıyla çözüldü. İmar Komisyonu Başkanı Zeki Çivik, Varsak’ın Kepez Belediyesi’ne bağlanmasının ardından bölgeyle ilgili Varsak Belediyesi’nin yaptığı imar planları ile Kepez Belediyesi’nin gerçekleştirdiği imar planları arasında uyumsuzluk meydan geldiğini hatırlattı.

Kepez Belediye Meclisi, 10 mahalleye hizmet verecek olan Çamlıbel Mahallesi’ndeki lise alanının mülkiyet sorununu da çözdü. Kepez Belediyesi, mülkiyet sorununun çözümü için Çamlıbel Mahallesi’ndeki 5 bin 960 numaralı imar adasında lise, anaokulu ve sağlık ocağı alanı ayrılmasına ilişkin bir plan değişikliği hazırlandı. İmar Komisyonu da, bölgenin ihtiyacı olan lisenin yapılabilmesi amacıyla mülkiyet sorunlarının çözümüne yönelik hazırlanan lise, anaokulu ve sağlık ocağı alanlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili plan değişikliği talebini kabul etti.

KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 17:30:03
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 18:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?