1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez Belediyesi sponsor oldu

Kepez Belediyesi Antalya’da gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın ana sponsoru oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya bölümünün ana sponsoru Kepez Belediyesi oldu.

Türkiye’nin dünyada çok önemli ülkeler arasında yer almaya başladığı bir dönemde böylesi faaliyetlerin böylesi çalışmaların toplumumuzun temel dinamiklerinden olan sivil toplum örgütleri tarafından yapılıyor olmasının çok manidar olduğunu belirten Tütüncü, “Gerçekten Türkiye’nin tarihten gelen gücünü, derinliğini ve kilit ülke olma vasfını tekrar kazanmaya başladığı günlerde bu tip çalışmaları desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Bir belediye başkanı ve yerel yönetici olarak dünyanın 115 ülkesinden 700 öğrenci ağırlamaktan ve sponsorluk yapmaktan, onları burada misafir etmekten dolayı ve Türkçenin o sevgi dili olma özelliğini ön plana çıkarır mahiyetteki böylesi güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah bundan sonraki dönemlerde bu ve buna benzer müsabakalar yarışmalar yoluyla Türkçenin bir dünya dili haline gelmesine hep birlikte katkı koyarız” dedi.

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın yapılacağı 8 Haziran Pazartesi günü Antalya için önemli bir gün olacağı kanaatinde olduğunu ifade eden Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak böylesi uluslararası bir organizasyona Antalya’da ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hem Antalya’mız adına hem de güzel Türkçemizin dünya dili olması bakımdan onur duyuyorum. Elimde ne kadar imkan varsa onları Türkiye’nin kalkınması, gelişmesi ve bir dünya devleti olması adına desteklemenin doğru olduğuna inanıyorum. İnşallah çok daha güzel çalışmaların o gönül erlerinin halisane adımlarıyla ortaya çıkabileceğine inanıyorum. Güzellikler Türkiye’nin hesabına yazılacaktır. Buna da yürekten inanıyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 15:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?