21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez Belediyesi'nde toplu sözleşme

Kepez Belediyesi'nde çalışan 440 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. 

Kepez Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet- İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Kepez Belediyesi'nde çalışan 440 işçiyi ilgilendiren, 2006-2008 dönemlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi Belediye Nikah Salonu'nda törenle imzalandı. Elmalı Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan törene, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Hizmet -İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Antalya Merkez İlçe Başkanı Celalettin Polat ve belediye meclis üyeleri ile belediye çalışanları katıldı. 

Pazı gösterisi yaparak değil, uzlaşıyla Kepez Belediyesi ile anlaştıklarını vurgulayan Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu, "Kepez Belediyesi, Hizmet-İş Sendikası'nın Antalya'daki amiral gemisidir. Burada yanan meşale, Antalya'da daha da büyüyecektir" dedi.
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan da, Hizmet -İş olmasıydı Kepez Belediyesi işçilerinin sözleşmede yer alan rakamları alamayacağını söyledi. 

Konuşmasına helikopter düşmesi sonucu 5 polisin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, "Yapılan toplu sözleşme belediye işçilerimize hayırlı olsun" dedi. Belediyenin işçilere olan borçlarının da 4 taksit halinde ödeneceği müjdesini veren Öner, şunları söyledi:
"İşçi arkadaşlarımızın hak ettikleri zammı alabilmeleri için biz üzerimize düşen görevi yaptık. İşçi arkadaşlarım 2 yıldır görevlerini layıkıyla yapıyorlar. İnanıyorum ki, yeni dönemde çalışma azimlerini daha da artıracaklardır. Yapılan bu sözleşme Antalya'daki sendikal çalışmalara örnek olacaktır. Özveriyle çalışan personelimize hak ettikleri maaşları verebilmenin mutluğunu yaşıyoruz."
Hizmet- İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Murat Pilevne ise, Türkiye'nin ekonomik şartlarında Kepez'de güzel bir toplu sözleşme imzaladıklarını ifade ederek, "Türkiye'deki toplu iş sözleşmelerinin en iyisi yapılmıştır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ve sendika temsilcileri toplu iş sözleşmesini imzaladı. Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öner'e, sözleşmeye katkılarından dolayı ödül verdi. 

Yapılan sözleşmeye göre 1. grupta yer alan en düşük maaş alan işçi yüzde 31 zamla 815 YTL, 2. grupta yer alan işçi yüzde 17 zamla 915 YTL, 3. grupta yer alan ve en yüksek maaş alan işçi de yüzde 11 zamla bin 400 YTL maaş alacak. Kıdem tazminatı da 60 yevmiye olarak belirlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 16:13:03
Güncelleme :20 Temmuz 2006 Perşembe 16:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?