21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez Belediyesi'nden “Kültür sokağı”

Antalya Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kabul eden Kepez belediye Başkanı Erdal Öner, hemşeri derneklerinin ekonomik, kültürel ve sosyal aktivite ihtiyaçlarının karşılanacağı “kültür sokağı” oluşturmayı düşündüklerini açıkladı.

Antalya Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni Yönetim Kurulu, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’i, makamında ziyaret etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Müslim Karataş, Antalya’da yaşayan 25 bin Erzurumlu adına ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, Başkan Öner’in ilçeye yaptığı başarılı hizmetleri takdir ettiklerini ifade etti. Antalya’nın ve Erzurum’un örf ve adetlerinin tanıtımında köprü vazifesi gördüklerini belirten Karataş, dernek olarak Antalya’nın lehine yapılan doğru hizmetin her zaman arkasında olacaklarını ifade etti.

Ziyaretin kendisini mutlu ettiğini kaydeden Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu’na yeni görevlerinde başarılar diledi. Antalya’da 175’e yakın hemşeri derneğinin bulunduğuna işaret eden Başkan Öner, İstanbul’dan sonra en fazla hemşeri derneğinin, 81 ilden göç alması nedeniyle Antalya’da yer aldığını vurguladı.

Derneklerin, kültürlerin yaşatılmasına, aynı yörenin insanının kaynaşmasına katkı sağladığına değinen Öner, “Hemşeri derneklerinin en önemli görevi, insanlara doğduğu yeri unutturmaması ve doyduğu yere hizmet etme kültürünü geliştirmesidir. Antalya’daki hemşeri dernekleri, üyelerine Antalya kimliği kazandırmalıdır. Bunu yapabildiğinde dernekler, başarılı olur.” dedi.

Hemşeri derneklerinin, yer sıkıntısını çözeceği, kültürel, sosyal aktivitelerini yapabileceği bir kültür sokağı oluşturmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Erdal Öner, projeli ile ilgili şunları söyledi:

“Derneklerimizin sıkıntılarını çok yakından biliyorum. Antalya’daki 185 hemşeri derneğini tek çatı altında bir araya getirmeyi düşündüğümüz kültür sokağı projemiz var. Kültür sokağında, derneklerimize tahsis edeceğimiz alanlar olacak. Bu alanda derneğin ofisi ve ilin ürünlerinin tanıtımının ve satışının yapılacağı sergi salonu olacak. Yine kültür sokağında 500 kişilik üç tane kültür ve sergi salonu yapacağız. Derneklerimiz, kültürel ve sosyal aktivitelerini bu salonlarda yapabilecek. Böylece 24 saat canlı bir kültür sokağı oluşturmuş olacağız. Proje aşamasında olan bu çalışmamızı önümüzdeki dönem yapmayı hedefliyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?