21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez Belediyesi'nden 'Sağlık TIR'ı

Antalya Kepez Belediyesi, sağlık TIR’ı ile 52 mahallede ve ilçeye bağlı 6 köyde ücretsiz sağlık taraması yaparak, sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürüyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, dev yatırımlarla ilçeye modern bir kimlik kazandırırken, insan sağlığına yatırım yapmaya devam ediyor. 4,5 yılda ilçeye yer tahsisi ve hayırsever bularak 7 sağlık ocağı kazandıran Öner, ilçe halkına sunduğu ücretsiz sağlık taramalarını bir adım öteye götürüyor.

Kepez Belediyesi, her yıl düzenlediği ücretsiz sağlık taramalarını, sağlık TIR’ıyla, ilçe sınırları içerisindeki yerleşim alanlarının tamamında gerçekleştirecek. Antalya’da bir ilk olan sağlık TIR’ıyla, 52 mahallede ve ilçeye bağlı 6 köyde ücretsiz sağlık taraması yapılacak.

Muayene masası, 2 odası, bekleme salonu, tahlil cihazları ve kliması olan sağlık TIR’ı ile sağlık hizmeti vatandaşın ayağına götürülecek. Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Özsoy nezaretinde mahallelerde, 2 gün kalacak olan sağlık TIR’ında, Kepez Belediyesi sağlık personeli veya işbirliği yapılacak olan özel hastanelerin sağlık görevlileri tarafından vatandaşlar ücretsiz muayene edilecek.

Sağlık TIR’ında, kalp, verem, şeker, kolesterol, tansiyon, hepatit, diş ve göz alanında sağlık taraması olacak. 3. Ramazan Şenliği’nde, 40 gün boyunca ilçe halkına ücretsiz sağlık hizmeti veren sağlık TIR’ı, Kasım ayından itibaren mahalleleri dolaşmaya başlayacak.

ÖNER: SAĞLIĞI ÖNEMSİYORUZ

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, ilçenin fiziki alanındaki sorunları çözmenin yanı sıra, sağlık alanındaki yatırımlara da büyük önem verdiklerini söyledi. Şeyh Edibali’nin “Devleti yaşat ki insan yaşasın” sözünü rehber edinip ilçe halkına hizmet ettiklerinin altını çizen Öner, “Kepezimizin, sadece fiziki alanda değil, eğitim, sağlık, kültür, sanat ve spor alanında gelişmesini, modernleşmesini istiyoruz. Bu istekle de çalıştık ve başardık. 4,5 yıldır Kepezli hemşerilerimin, eğitim, sağlık alanında eşit ve çağdaş bir hizmet alabilmesi çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Şu ana kadar ilçemize, yer tahsisiyle, hayırsever bularak 33 okul, 7 sağlık ocağı kazandırdık. Ücretsiz sağlık taramalarıyla, binlerce Kepezliye, ücretsiz sağlık hizmeti verdik. Sağlık taramalarımızı bir adım öteye götürerek, sağlık TIR’ı ile sağlık hizmetini vatandaşımızın ayağına götüreceğiz. Maddi olanaksızlıktan veya başka nedenden dolayı hastaneye gidemeyenleri, tüm vatandaşlarımızı ücretsiz muayene edeceğiz. Hizmetin en güzelini hak eden Kepezli hemşerilerimin yüzünü güldürecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?