21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez Beşiktaş'a bileniyor

Beko Basketbol Ligi’nde ilk maçını deplasman’da Beşiktaş’la oynayacak olan Kepez Belediyespor hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye Kupası’nda ilk 8’e kalma hedefine ulaşamayan Kepez Belediyespor, İstanbul’da oynanacak maçta Beşiktaş Cola Turka’yı yenerek, Beko Basketbol Ligi sezonuna galibiyetle başlamak istiyor. Kepez Belediyespor zorlu maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde tam kadroyla çift antrenman şeklinde sürdürüyor.

Beşiktaş Cola Turka maçı öncesi iki oyun kurucusu Arda Uncu ve Berent Kavaklıoğlu’nun sakatlıklarının geçmesi teknik ekibi sevindirirken, kırmızı mavili ekipte ilk maçta pivot oyuncu sıkıntısı yaşanıyor. Pivot oyuncu transferinde sona yaklaştıklarını belirten Kepez Belediyespor Genel Menajeri Engin Taşkıran, “Takıma güç katacak 5 numara pozisyonundaki bir kaç oyuncu ile görüşmelerimiz sürüyor. Taraftarlarımız biraz sabretsin. Kepezliler’e ve Türk basketboluna iyi bir pivot oyuncu izlettireceğiz” dedi.

Kepez Belediyespor Antrenörü Sabit Hadzic de, Beko Basketbol Ligi 2008-2009 sezonunun açılışı maçında, ligde ve Avrupa kupalarında üst sıraları hedefleyen Beşiktaş Cola Turka ile çok zorlu bir maç oynayacaklarını belirterek, “Beşiktaş çok kaliteli yabancı oyuncularının bulunduğu bir ekip. Ligin ilk maçını kazanmak istiyoruz. Maça günde çift antrenmanla çok iyi hazırlanıyoruz. Sezonun açılışında İstanbul’da bir sürpriz gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu başarabilecek cesaretimiz ve yüreğimiz var. Takımıma güveniyorum” dedi. Türkiye Kupası’ndan elenmelerini, pivot oyuncalarının olmamasına bağlayan Boşnak çalıştırıcı, “İlk maçta Banvit’i, ikinci yarıdaki müthiş oyunumuzla yendik. 2. maçımızda Fenerbahçe Ülker’e, maçın sonuna kadar direndik. Son maçımızda Erdemir’e, son saniyede şansız bir atışla kaybettik. Türkiye Kupası’nda en büyük sıkıntımız 5 numara pozisyonundaki oyuncumuzun olmamasıydı. Pivot oyuncumuzun yokluğu, takım oyunumuzu olumsuz etkiledi. Boyalı alanı iyi kapatamadık ve içeriden çok basket yedik. Hücumda da içeri-dışarı oyununu iyi yapamadık” dedi.

Bu sezon bazı maçları hızlı, bazı maçları da kontrol ederek oynayacaklarını belirten Sabit Hadzic, “Geçtiğimiz sezon çok tecrübeli bir oyun kurucumuz vardı. Oyunu iki kontrol edebiliyordu. Bu sezon farklı bir oyun sistemiyle oynayacağız. Bu sezon hazırlık döneminde iki oyun kurucumuz sakatlandı. Bu nedenle iki oyuncumuzdan yeterince yararlanamadık. Türkiye Kupası eleme maçlarında iki guardımız da sakat sakat oynadı. Şuan oyun kurucularımız Berent Kavaklıoğlu ve Arda Uncu’nun sakatlıkları geçti. Her geçen gün oyun şeklimizin şekillenmesine, iki oyuncumuz da katkı sağlıyor. Bu sezon bazı maçlarımızı Fast-Break şeklinde oynayacağız. Güçlü takımlarla yapacağımız maçlar da ise oyunu kontrol eden bir oyun anlayışı benimseyeceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?