21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez çalışanı polisin hizmetinde

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün ''Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Projesi'' kapsamında verilen seminerde, Kepez Belediyesi temizlik çalışanlarından gördükleri şüpheli durumları polise bildirmeleri istendi.

Kepez Belediyesi'ne Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından seminer verildi. Antalya polisinin uzun süredir devam ettiği ''Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Projesi'' kapsamında Kepez Belediyesi temizlik işleri bölümünde çalışan personele belediye nikah salonunda bilgi verildi. Başkan Vekili İsmail Hayyar, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Kocagöz, Soner Erkaya ve Recep Mavi'nin de katıldığı toplantıda Emniyet Müdür yardımcısı Özgür Daye, Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Akif Aktuğ, Şube Müdürleri Uğur Pekcan ve Mehmet Güngör temizlik işçilerine bilgi verdi.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Akif Aktuğ, proje kapsamında oto kontrol sisteminin oluşturulduğunu belirterek, herkese bu konuda önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Aktuğ, ''Bizler, sizler kadar sokakta bulunmuyoruz. Suç olan veya olabilecek bir şeyi bize mutlaka ihbar edin. Suçu, olmadan önlemeliyiz. Temizlik çalışanları, yaptıkları işlerle en iyi gözlemcilerdir. Temizlik işçileri, dolaştıkları yerlerde şüpheli bir cisim gördüklerinde hemen ihbar etmelidir'' dedi.

Şüpheli gördüğünüz bir durumu mutlaka kendilerine bildirmelerini isteyen Terörle Mücadele Şube Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, '' Dolaştığınız yerlerde gözlem yapın ve şüpheli durumlarda dikkatli olun. Çöp konteynerlerini halkın yoğun olduğu yerlerden uzağa koymanızı istiyoruz. Öğle saatleri ile akşam saatleri en yoğun saatlerdir. Bu saatlerden önce çöp konteynerlerinin boşaltılması gereklidir. Sizlerin katkıları ile suçun ve suçlunun önüne geçebileceğiz'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 13:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?