1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez engellileri unutmadı

KEPEZ ENGELLİLERİ SEVİNDİRDİ

Kepez Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte bedensel ve zihinsel engelliler, Türk Halk Müziği konseri, akrobasi gösterisiyle eğlendi.

Kepez Belediyesi, Sakarya Parkı içerisindeki Yüzüncü Yıl Restoran’da, Dünya Özürleler Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenledi. Antalya’daki bedensel ve zihinsel engelliler derneklerinin üyeleri, bedensel engelli spor kulüplerinin sporcuları, Antalya İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri, konser, akrobasi gösterisinin yer aldığı etkinlikte hem eğlendi hem de hatırlanmanın sevincini yaşadı.

Katılımcılar adına bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, düzenlediği etkinlikle engellileri hatırladığı, sevindirdiği için Başkan Tütüncü’ye teşekkür ederek, “Kendi engellerimizden kaynaklanan sıkıntılardan çok şehrin alt yapı ve imar eksikliğinden kaynaklanan sorunlarımız var. Bu sorunların giderilmesi için de örgütlenerek mücadelemizi hukuksal zeminde arıyoruz. Sayın Tütüncü’nün, sorunlarımızın üstesinden gelinmesine bize yardımcı olacaktır” dedi.

Başkan Hakan Tütüncü ise, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde, zihinsel ve bedensel engellilerin sorunlarını konuşulduğunu, gündeme taşındığını belirterek, “Kepez Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızla aynı ortamda birlikte, beraber olmak suretiyle hem dostluk sürecini hem de bundan sonra onların engellerini aşma yolunda yeni bir süreci başlatalım istedik.”

3 Aralık’ta engellileri hatırlayan bir anlayışa sahip olmadıklarının altını çizen Tütüncü, 365 gün bedensel engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, masaları dolaşarak, karanfil verdiği davetlilerin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nü kutladı. Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Karakuş’un konser verdiği etkinlikte, African Sakata Acrobats gurubunun Kenyalı akrobatları da bir gösteri yaptı.

KEPEZ ENGELLİLERİ SEVİNDİRDİ
KEPEZ ENGELLİLERİ SEVİNDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 10:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?