21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kepez Futbol Turnuvası sona erdi

Antalya'nın Kepez ilçesinde düzenlenen 1. Bahar Futbol Turnuvası, final maçları ile sona erdi. Turnuvanın kapanışına Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ve futbolcu Yusuf Şimşek de katıldı.

Kepez Belediyesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle ilçedeki ilköğretim okullarına yönelik düzenlediği ve 26 okuldan 3 bin 650 sporcunun katıldığı 1. Bahar Futbol Turnuvası, final maçları ile sona erdi.

Kepez Belediyespor Tesisleri'ndeki çim sahada yapılan final maçları, futbol dünyasını da bir araya getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in katılımıyla açılışı yapılan futbol turnuvasının kapanış törenine, Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ve Bursasporlu futbolcu Yusuf Şimşek de katıldı.

Bir ay boyunca şölen havasında geçen ve Türkiye'de ilk kez ilköğretim okulları arasında yapılan futbol turnuvasının final maçları ise nefesleri kesti. 8, 7, 6, 5 ve 4. sınıfların maçlarını, hem aileler hem de Türk futbolcunun temsilcileri ilgiyle izledi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanvekili Nuray Asar, sosyal projelerle de spora destek verdiklerini belirterek, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ilçedeki ilköğretim okullarına yönelik futbol turnuvası düzenlediklerini ifade etti.

26 okulun kurduğu 360 takımdan 3 bin 660 öğrencinin turnuvaya katıldığını anımsatan Asar, "Binlerce çocuğumuz, ilk kez çim sahada futbol oynamanın sevincini yaşadı. Bu turnuva ile çocuklarımıza sporun şiddet değil, barış, kardeşlik ve sevgi olduğunu öğretmek istedik ve başardık. Bir ay boyunca çocuklarımız bu alanda dostluk içerisinde mücadele ederek, sporun kavga değil, eğlence, barış ve sevgi olduğunu büyüklerine gösterdi. İnanıyorum ki, bu turnuvaya katılan çocuklarımız, yarının futbolcuları olacaktır.Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesine destek veren Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Türkiye Futbol Federasyonu'na, Kepez Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kadir Alkış'a, öğretmenlerimize, antrenörlerimize teşekkür ederim" dedi.

Konuşmasının ardından Asar, 8. sınıflarda birinci olan Hüseyin Ak İlköğretim Okulu'na şampiyonluk kupasını verdi. Türk futbolunun başarılı antrenörlerinden Samet Aybaba da, Türk futboluna yeni yetenekleri kazandıracak olan böyle bir futbol turnuvasının düzenlenmesinin kendisini sevindirdiğini dile getirdi. Aybaba, 8. sınıflarda ikinci olan Şerife Tufan İlköğretim Okulu'na kupasını takdim etti.

Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Metin Bulut, binlerce çocuğu buluşturan ve şölen şeklinde geçen 1. Bahar Futbol Turnuvası'nı gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'e teşekkür etti. Düne kadar yolu, elektriği olmayan ve varoş bir görüntüsünü olan Kepez'in şimdi alt ve üst yapı çalışmasıyla, spor tesisleriyle, mülkiyet sorununun çözümüyle, insana yapılan yatırımla dünya kenti olmaya başladığını kaydeden Bulut, "Cumhuriyetimiz, çocuklara yapılan yatırımla yaşayacaktır. Türkiye ekonomisinin kurtuluşu spordan geçmektedir" diye konuştu.

Daha sonra Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'in eşi Mümine Öner, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Kocagöz, Soner Erkaya, Kepez Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Alkış, Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Bedir, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Metin Bulut, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Antalya Şube Başkanı Abdullah Tanyolaç, Futbol İl Tertip Komitesi Başkanı İbrahim Güllüpınar, Kayserililer Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Paksoy turnuvada birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara ödüllerini verdiler. Turnuvada birinci olan okullara ayrıca bilgisayar hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 12:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?