22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez modernleşiyor

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, köy görünümündeki mahalleleri şehirleştirdiklerini söyledi.

Antalya Kent Konseyi tarafından Çamlıbel Kültür Çadırı'nda düzenlenen 'Çamlıbel Mahallesi'nin sorunları' konulu toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Antalya Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş katıldı.

Toplantıda vatandaşlar ile yapılması gerekenler hakkında konuşan Başkan Öner, " 4 yıl önce yolları çamur içerisinde kalan, evleri sel sularının dolduğu köy görünümündeki mahalleleri, yaptığımız rekor hizmetle çağdaş bir şehir kimliği kazandırdık. Çamlıbel, Erenköy, Kanal Mahallesinin yolları 4 yıl önce çamur içerisindeydi. Yine her yağmur yağdığında, evlerimiz sel suları ile doluyordu. Büyükşehir Belediyesinin alt yapı çalışmasını tamamladıktan sonra başlattığımız sıcak asfalt çalışmasıyla söz konusu mahallerde asfaltsız yol kalmadı. Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek, 4 yıl önce köy görünümündeki bu mahallerimizi şehirleştirdik" dedi.

Alt yapı çalışması bitmediği için Fatih Mahallesi'nde, ihale yapılmadığı için de Esentepe Mahallesi'nde sıcak asfalt ve kaldırım çalışmasını gerçekleştiremediklerini hatırlatan Başkan Öner, "Fatih Mahallesi'nde ana caddelerdeki sıcak asfalt çalışmasını bu yıl içerisinde yapacağız. Esentepe Mahallesi'nde de 2007 yılı içerisinde bazı sokaklarda parke yol çalışması yaptık. Nisan ayında yapacağımız ihale ile bu mahallemizdeki parke yol çalışmalarına devam edeceğiz. Çamlıbel Mahallesi'ne de lise yapacağız. Mülkiyet sorunu çözülen lisenin inşasına bu yıl içerisinde başlamayı hedefliyoruz.."dedi

Çamlıbel, Kanal, Erenköy, Göçerler ve Fatih Mahallesi'nde, orman vasfını kaybetmiş 2B arazileri dışındaki, hazine ve belediye hisseleriyle ilgili tapu sorununu çözme aşamasına geldiklerini belirten Öner, " Bölgedeki 50 yıldır süre gelen 13 mahallede 100 bine yakın kişiyi ilgilendiren Vakıf mülkiyeti sorununu çözdük. Söz verip de çözemediğim tek sorun 2B'dir. 2B sorununda yetki ben de değil TBMM'dedir. Ama 2B sorununun çözümü için çalışma sözü verdim. Defalarca Ankara'ya gittim. Hükümetimiz 2B sorunun çözümü için kanun değişikliği yaptı. Ana muhalefet partisinin itirazı sonucu Anayasa Mahkemesi yasayı iptal etti. 2B, 6 ili ilgilendirdiği için hükümet, konuyu referanduma götüremedi. Tapu iptal davaları da hukuki bir süreçtir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu iki sorunla yakından ilgileniyor. Bu iki sorun ancak ve ancak Anayasa değişikliği ile çözülebilir. Hükümetimizde bu iki sorunu Anayasa değişikliği ile çözmek için çalışmalar başlattı. Anayasa değişikliği ile bu iki sorunun 2009 yılında çözüleceğine inanıyorum. 50 yıllık Vakıf mülkiyeti sorununu nasıl çözdüysek, tapu iptallerini ve 2B'yi de çözeceğiz. Evlerinizde rahat oturun. Bu sorun çözülecek ve tapularınızı alacaksınız. Sizin lehinize bu sorunun çözümü için mücadele ediyoruz."

Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, "50 yıllık Vakıfla ilgili tapu sorunu çözülmüşse 2B'de çözülecektir. Hukuki süreçlerden haklı olarak tedirgin oluyorsunuz. Evlerinizde rahat oturup bu sorunun çözümünü bekleyin"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 16:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?