15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kepez Nevruz'u kutladı

KEPEZ’DE NEVRUZ KUTLAMASI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Nevruz Bayrımı ve Dünya Ormancılık günü dolayısıyla Masa Dağı’nda, geçtiğimiz yıllarda yanan 8 dönümlük alana fidan dikti, Nevruz ateşini yaktı.

Kepez’de, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde coşkulu bir şekilde kutlandı. İlk etkinlik, Antalya Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü tarafından Kent Ormanı Meşe Kapısı’nda düzenlendi. Mehmet Dedeman İlköğretim Okulu’nun folklor ekibinin gösterisiyle başlayan Nevruz kutlamalarına, Halk Ozanları Selahattin Kozanoğlu ve Necati Aksakal arasındaki atışma renk kattı.

Nevruz ile ilgili şiir dinletisinin ardından bir konuşma yapan Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını yeşerten güzel bir bayramı kutladıklarını belirterek, “Tarihten gelen bu bayramı kutlarken hem doğaya, çevreye sahip çıkmanın hem de insanlarımızla dostça, kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın mesajını veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Uçar, konuşmasının ardından, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve diğer davetlilerle birlikte yumurta tokuşturdu, örsün üzerinde demir dövdü ve Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Protokol, daha sonra Kent Ormanı’nda, Nevruz Bayramı anısına fidan dikti.

Kepez Belediyesi de, Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Masa Dağı’nda hatıra ormanı oluşturdu. Başkan Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve Kepezliler ile birlikte yanan 8 dönümlük ormanlık alana bin 500 fidan dikti. Tütüncü, daha sonra Nevruz ateşini yakarak, çocuklarla yumurta tokuşturdu. Örsün üzerinde demir döven Başkan Hakan Tütüncü, Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

KEPEZ’DE NEVRUZ KUTLAMASI
KEPEZ’DE NEVRUZ KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 12:31:01
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 12:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?